Erdoğan, Atatürk'ten sonra en güçlü lider

Erdoğan, Atatürk'ten sonra en güçlü lider

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "Türkiye'de Atatürk'ten sonraki en güçlü cumhurbaşkanı" diye niteledi.

A+A-

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "Türkiye'de Atatürk'ten sonraki en güçlü cumhurbaşkanı" diye niteledi.

Gazetenin internet sitesinde yer alan Raziye Akkoç imzalı yazıda, "Erdoğan'ın dünyanın en karizmatik liderlerinden biri olduğunu söylemek abartı olmaz" deniyor ve cumhurbaşkanının Türkiye'yi ekonomik ve siyasi açıdan belli bir seviyeye kadar ileri taşığı, askerin siyasetteki nüfuzunu azalttığı belirtiliyor.

Yazıda özetle şöyle deniyor:

"Türkiye'nin geçmişinde darbeler var. Sonuncusu 1997'de yapılan post modern darbeydi. 18 yıldır Türk siyaseti eskiye kıyasla istikrarlı. Özellikle de 2002 ve Erdoğan'ın partisi AKP'nin iktidara gelmesinden sonra. Muhalifleri onun son zamanlarda değiştiğini söylese de Erdoğan'ın İslamcılığı ile ilgili kaygılar, Gezi protestolarının çok öncesine dayanıyordu."

'Kutuplaştırıcı figür'

"Erdoğan kutuplaştırıcı bir figür. Birçoklarına göre, özellikle daha muhafazakar olan Anadolu'ya daha iyi sağlık hizmeti götürdü, daha az laik olan Türklere daha fazla temsil hakkı verdi ve altyapı yatırımları yaptı. Bazılarına göre Türk ekonomisi zaten gelişecekti. Ama birçoklarına göre bu Erdoğan sayesinde oldu. Ancak Türk lirasının dolar karşısında değerinin düşmeye devam etmesiyle şimdi bu değişebilir."

"Modern Türkiye'nin babası Atatürk'ten bu yana hiç bir figür Türk siyasetinde bu kadar uzun süre hakimiyet kuramadı. Şimdi, Türk vatandaşlarının liderlerine hakaret edemeyeceği bir ortam var. Erdoğan'ın eleştirenler ve muhalifleri sert karşılık gördü."

"Cumhurbaşkanına hakaretten 16 yaşındaki bir çocuk gözaltına alındı. Erdoğan'ı eleştiren bir şiiri paylaştığı için Türkiye güzelinin başı derde girdi. Erdoğan'ın karşıtları, gücünün artmasıyla ifade özgürlüğünün baskı altına alınması arasında ilişki olduğunu söylüyor. Muhaliflerine göre buna (baskıya) insanların cumhurbaşkanı hakkında ne söyleyebileceği de dahil."

 

Bu haber toplam 2827 defa okunmuştur

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.