Erdoğan, Biden ile yüz yüze görüştü

Erdoğan, Biden ile yüz yüze görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bali'deki G20 Liderler Zirvesinde ABD Başkanı Biden ile bir araya geldi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bali'deki G20 Liderler Zirvesinde ABD Başkanı Biden ile bir araya geldi.

Görüşmede, ticaret ve güvenlik konuları başta olmak üzere iki ülke ilişkileri ele alındı.

ABD Başkanı Biden, İstanbul'da İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında yaşamını yitirenler için taziyelerini iletti.

Bölgesel gelişmelerin de değerlendirildiği görüşmede, ABD Başkanı Biden, Rusya-Ukrayna arasında tahıl koridorunda yaşanan sorunun çözülmesini ve sevkiyatın yeniden başlamasını sağlayan çabaları dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Türkiye ile ABD arasındaki F-16 sürecine yönetim olarak desteklerinin devam edeceğini belirten ABD Başkanı Biden, İsveç'in NATO üyeliği sürecinde Türkiye'nin önemli bir aktör olduğunu da ifade etti.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da yer aldı.

Erdoğan’ın zirve kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Şansölyesi Olaf
Scholz ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüşmesi planlanıyordu ancak, Biden görüşmesi taslak programda yer almamıştı.

Erdoğan G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Endonezya'nın Bali kentine hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenlemiş, bir gazetecinin 'FETÖ'yü Biden saklıyor.' demiştiniz. Bu kapsamda ABD Başkanı Biden'la bir görüşmeniz olacak mı?" sorusuna; "Bu defa Sayın Biden'la bir görüşme durumumuz tekrar olursa bunu da yine kendisiyle tekrar konuşacağız." yanıtını vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la da görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi sırasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la yaptığı görüşmede, yoğun çabaların ardından yeniden işlemeye başlayan tahıl koridoruna ilişkin mutabakatın devamı için Avrupa Birliğinin (AB) üzerine düşeni yapması gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında yaşamını yitirenler için taziyelerini iletti.

Türkiye-Fransa ilişkileri ve bölgesel konuların ele alındığı görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ticaretin yanı sıra savunma ve enerji sektörlerinde de iki ülke arasında işbirliğini geliştirmenin ortak menfaat olduğunu belirtti.

Tahıl koridorunun, yoğun çabalarının ardından yeniden işlemeye başladığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mutabakatın devamı için Avrupa Birliğinin de üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Yunanistan'ın dürüst, samimi ve anlamlı diyaloga teşvik edilmesi gerektiğini de vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Endonezya'nın Bali adasında düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında görüştü.

Apurva Kempinski'deki görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de yer aldı.

Bu haber toplam 778 defa okunmuştur
İlgili Haberler