Erdoğan'dan faiz artışı sinyali

Erdoğan'dan faiz artışı sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mehmet Şimşek ve ekibi hakkında önemli açıklamalar

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, piyasaların merakla beklediği "faiz artışı" konusunda önemli ipuçları verdi. Erdoğan, "Hazine ve Maliye Bakanımızın atacağı adımları süratle, rahatlıkla Merkez Bankası’yla beraber atmasını kabullendik," dedi.

Erdoğan aynı konuşmasında ayrıca, “Bazı arkadaşlar ’Cumhurbaşkanı faiz politikalarında ciddi bir değişime mi gidiyor’ gibi bir yanılgının içine düşmesin. Ben burada aynıyım. Hazine ve Maliye Bakanımızın şu andaki düşüncesi noktasında, biz tabii kendisine burada atacağı adımları süratle, rahatlıkla Merkez Bankası’yla beraber atmasını kabullendik” dedi.

Açıklamalar, Erdoğan'ın Mehmet Şimşek ve ekibi tarafından faiz konusunda atılacak adımları kabullendi şeklinde değerlendirildi.

Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan ziyaretleri dönüşünde uçakta gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi.  Erdoğan, yeni dönemde ekonomiyi güçlendirmeye yönelik beklentilerin aynı şekilde devam edeceğini belirtti. Erdoğan, tüm bakanlarının ekonomiyle alakalı olduğunu ve her bir bakanın ekonomiye katkı sağlayacağını ifade ederken, özellikle Hazine ve Maliye Bakanı, Merkez Bankası ve BDDK'daki değişikliklerin ekonomiyi güçlendirme konusunda önemli olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı, finans sektörünü güçlendirmeye devam edeceklerini, bankaların güçlü olduğunu ve kaynak arayışlarını sürdüreceklerini ifade etti. Erdoğan, yeni dönemde ekonomik yönetimi güçlendirerek enflasyonun düşürülmesine odaklanacaklarını belirtirken, bu noktada herhangi bir faiz politikası değişikliği olmayacağını sözlerine ekledi.

Erdoğan, yeni dönemde asgari ücretin arttırılması ve işçilerin enflasyonun etkisinden korunması konusunda çaba gösterileceğini belirtirken, memur maaşlarına ilişkin adımların temmuz ayındaki görüşmelerde atılacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı, Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Hafize Gaye Erkan'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in önerisi üzerine seçildiğini ve kadro hareketine inandığını belirtti. Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı ve Hazine ve Maliye Bakanının beklediği sonuçları alacağına inandığını sözlerine ekledi.

İlgili Haberler