Eski Merkez Bankası Başkan yardımcısı yolsuzluk nedeniyle partiden ihraç edildi

Eski Merkez Bankası Başkan yardımcısı yolsuzluk nedeniyle partiden ihraç edildi

Eski Çin merkez bankası başkan yardımcısı Çin Komünist Partisi'nden görevi kötüye kullanma nedeniyle ihraç edildi

A+A-

Çin'de en üst düzey yolsuzlukla mücadele kurumu, yaptığı açıklamada, Çin'in merkez bankası olan Çin Halk Bankası'nın eski başkan yardımcısı Fan Yifei'nin ciddi disiplin ve yasa ihlalleri nedeniyle Çin Komünist Partisi'nden (ÇKP) ve görevinden ihraç edildiğini,  kamu görevinden alındığını duyurdu.

ÇKP Merkez Disiplin Teftiş Komisyonu ve Ulusal Denetim Komisyonu tarafından yapılan ortak açıklamada, bankanın ÇKP komitesinin eski bir üyesi de olan Fan hakkında yürütülen soruşturmada, Fan'ın ideallerini ve inançlarını kaybettiği, batıl faaliyetlerde bulunduğu, sorunlarıyla ilgili soruşturmalara direndiği ve kurallara aykırı olarak para ve hediye kabul ettiğinin tespit edildiği belirtildi.

Açıklanan diğer suçlar arasında yetkililerin seçimi ve atanmasıyla ilgili konularda başkaları için çıkar sağlamak, yönetmeliklere aykırı olarak adli işlere müdahale etmek ve "yatırım" adı altında para karşılığında güç ticareti yapmak yer alıyor.

Fan'ın faaliyetlerinin parti disiplinini ciddi şekilde ihlal ettiği ve görevle ilgili yasaların önemli ölçüde ihlalini teşkil ettiği belirtilen açıklamada, rüşvet kabul etme suçundan da şüpheli olduğu ifade edildi.

Parti yönetmelikleri ve yasalar doğrultusunda Fan'ın partiden ihracına, kamu görevinden alınmasına ve yasadışı kazançlarına el konulmasına karar verildiği ve davanın cezai soruşturma ve kovuşturma için savcılığa sevk edileceği belirtildi.

Bu haber toplam 546 defa okunmuştur
İlgili Haberler