Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Fed gรผvercinleลŸti, Asya borsalarฤฑ coลŸtu

Fed konuลŸmalarฤฑ gรผvercinleลŸirken Asya hisseleri 2 haftanฤฑn en yรผksek seviyesine ulaลŸtฤฑ.
Fed gรผvercinleลŸti, Asya borsalarฤฑ coลŸtu Borsatek

Asya borsalarฤฑ ร‡arลŸamba gรผnรผ yรผkseldi ve Fed yetkililerinin tonundaki gรผvercin deฤŸiลŸim, PerลŸembe gรผnรผ aรงฤฑklanacak ABD enflasyon verilerine temkinli yaklaลŸan yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn ABD faiz oranฤฑ beklentilerini azaltmasฤฑyla, dolar geri รงekildi.

S&P 500 gece boyunca deฤŸer kazandฤฑ ve MSCI’nฤฑn Japonya dฤฑลŸฤฑndaki Asya-Pasifik hisselerinin en geniลŸ endeksi sabah ticaretinde %1,3 artฤฑลŸla iki haftanฤฑn en yรผksek seviyesine รงฤฑktฤฑ. Japonya’nฤฑn Nikkei endeksi %0,5 yรผkseldi.

Atlanta Fed BaลŸkanฤฑ Raphael Bostic, Salฤฑ gรผnรผ Nashville’de Amerikan Bankacฤฑlar BirliฤŸi’nde alkฤฑลŸlar arasฤฑnda yaptฤฑฤŸฤฑ konuลŸmada, “Aslฤฑnda artฤฑk faizleri artฤฑrmamฤฑz gerektiฤŸini dรผลŸรผnmรผyorum” dedi.

Bu aรงฤฑklama, uzun vadeli getirilerdeki son artฤฑลŸlarฤฑn finansal koลŸullarฤฑ sฤฑkฤฑlaลŸtฤฑrma ve enflasyonu dรผลŸรผrme iลŸine yardฤฑmcฤฑ olabileceฤŸini ve merkez bankasฤฑna kฤฑsa vadeli faiz seviyeleri aรงฤฑsฤฑndan yapacak daha az ลŸey bฤฑraktฤฑฤŸฤฑnฤฑ belirten birkaรง Fed yetkilisinin ardฤฑndan geldi.

Fed’in bu yฤฑl tekrar faiz artฤฑrฤฑmฤฑna gidip gitmeyeceฤŸine iliลŸkin bahisler bu hafta biraz geri รงekildi ve Hazine getirileri 16 yฤฑlฤฑn en yรผksek seviyelerinden keskin bir dรผลŸรผลŸ yaลŸayarak dolarฤฑ da beraberinde sรผrรผkledi.

10 yฤฑllฤฑk getiri Salฤฑ gรผnรผ 12,7 baz puan dรผลŸtรผ ve Cuma gรผnรผ gรผรงlรผ ABD istihdam verilerinin ardฤฑndan %4,884’e ulaลŸtฤฑktan sonra ร‡arลŸamba gรผnรผ Asya’da %4,64’te sabit kaldฤฑ.

ร‡arลŸamba gรผnรผ Avustralya ve Yeni Zelanda dolarฤฑ Eylรผl sonundan bu yana dolar karลŸฤฑsฤฑnda en yรผksek seviyelerine ulaลŸฤฑrken, sterlin รผรง haftanฤฑn zirvesine รงฤฑktฤฑ. Euro, Salฤฑ gรผnkรผ iki haftanฤฑn en yรผksek seviyesine yakฤฑn olan 1,0607 dolarda tutundu.

Ancak, tรผccarlar ABD TรœFE rakamlarฤฑnฤฑ beklerken hareketler kรผรงรผktรผ.

Sฤฑnฤฑr รถtesi รถdemeler firmasฤฑ Corpay’in stratejisti Peter Dragicevich, “ABD enflasyonunun ฤฑlฤฑmlฤฑ seyrettiฤŸine dair iลŸaretler, ABD Fed รผyelerinin gelecekteki politikaya iliลŸkin daha dikkatli tonunu gรผรงlendirebilir ve dolar รผzerinde daha fazla baskฤฑ oluลŸturabilir” dedi.

Bloomberg News’in ร‡in’in ekonomisine yardฤฑmcฤฑ olmak iรงin teลŸvik hazฤฑrladฤฑฤŸฤฑna iliลŸkin bir raporu da havayฤฑ destekledi, ancak dev geliลŸtirici Country Garden’ฤฑn offshore รถdeme yรผkรผmlรผlรผklerini zamanฤฑnda yerine getiremeyeceฤŸi uyarฤฑsฤฑyla sinirler gerilmeye devam etti.

Emtia piyasalarฤฑnda petrol fiyatlarฤฑ, Filistinli militanlarฤฑn ฤฐsrail’e yรถnelik sรผrpriz saldฤฑrฤฑsฤฑnฤฑn daha geniลŸ รงaplฤฑ bir รงatฤฑลŸmayฤฑ tetikleyebileceฤŸi endiลŸesiyle Pazartesi gรผnรผ sฤฑรงrama yaptฤฑktan sonra dรผลŸรผลŸe geรงti.

Brent tipi ham petrolรผn varil fiyatฤฑ Pazartesi gรผnรผ 89 dolara ulaลŸtฤฑktan sonra ร‡arลŸamba gรผnรผ 87,80 dolarda sabitlendi. Orta DoฤŸu’daki ลŸiddet olaylarฤฑna iliลŸkin haberlerle sฤฑรงrama yapan Avrupa gaz fiyatlarฤฑ, Finlandiya’daki bir gaz borusuna sabotaj dรผzenlendiฤŸi endiลŸesiyle Salฤฑ gรผnรผ daha da yรผkseldi.

Finlandiya’yฤฑ Estonya’ya baฤŸlayan ve onarฤฑmฤฑ aylar sรผrebilecek olan deniz altฤฑ baฤŸlantฤฑsฤฑ Pazar gรผnรผ kapatฤฑldฤฑ ve Salฤฑ gรผnรผ Finlandiya CumhurbaลŸkanฤฑ hasarฤฑn muhtemelen “dฤฑลŸ faaliyetler” sonucu meydana geldiฤŸini sรถyledi. Gรถsterge Hollanda gazฤฑ Salฤฑ gรผnรผ son yedi ayฤฑn en yรผksek seviyesine ulaลŸtฤฑ ve %14 artฤฑลŸla kapandฤฑ.

CBA analisti Vivek Dhar, “Avrupa yฤฑlฤฑn bu zamanฤฑ iรงin normalden daha yรผksek gaz stoklarฤฑna ve normalden daha dรผลŸรผk gaz talebine sahip, ancak bu tamponlar Avrupa’yฤฑ hala normalden daha soฤŸuk bir kฤฑลŸa ve รถnรผmรผzdeki aylarda LNG ithalatฤฑna maruz bฤฑrakฤฑyor” dedi.

BaลŸka yerlerde yen, Orta DoฤŸu geriliminin gรผvenli liman varlฤฑklarฤฑnฤฑ desteklemesiyle kรผรงรผk bir sฤฑรงrama yaptฤฑ. ABD hisse senedi vadeli iลŸlemleri Asya’da istikrarlฤฑ seyretti.

Samsungย hisseleri, รผรงรผncรผ รงeyrek kรขrฤฑnฤฑn beklenenden daha az dรผลŸmesi ve bellek yongasฤฑ pazarฤฑnฤฑn nihayet dรถnmeye baลŸladฤฑฤŸฤฑ umutlarฤฑyla yรผkseldi.

Pepsi ABD kazanรง sezonuna, hacimde sadece %2,5’lik kรผรงรผk bir dรผลŸรผลŸ gรถsteren ancak fiyatlarฤฑn %11 arttฤฑฤŸฤฑ ve ลŸirketin finans mรผdรผrรผnรผn gelecek yฤฑl daha fazla artฤฑลŸ olacaฤŸฤฑnฤฑ sรถylediฤŸi iyimser bir raporla baลŸladฤฑ.

Teksas’taki araลŸtฤฑrma ลŸirketi CORBU’nun genel mรผdรผrรผ Sam Rines, “Daha dรผลŸรผk hacimlerle daha fazla para kazanmak korkunรง bir sonuรง deฤŸil” dedi ve ekledi:

“Tรผketici ve lezzetli atฤฑลŸtฤฑrmalฤฑklarla ilgili endiลŸeler sรผrerken, Pepsi’nin 2024 yฤฑlฤฑ iรงin รถngรถrรผlerde bulunmasฤฑ ve planlanandan รถnce yorum yapmasฤฑ dikkat รงekicidir. Ve Pepsi’nin yรถnetim ekibi tรผketicinin mevcut durumu konusunda oldukรงa iyimserdi.”

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.847146.86140.01%
EURO 53.399453.5012-0.08%
JAPON YENฤฐ 3.4593.4690.12%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.864557.8965-0.13%
STERLฤฐN 62.542262.5845-0.05%
ร‡ฤฐN YUANI 6.88296.8851-0.02%
RUS RUBLESฤฐ 0.61270.61290.05%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 63294.32 -0.9309%
Ethereum 1757.59 -1.7527%
Tether USDt 1.00 -0.0144%
BNB 576.04 -1.2246%
Solana 79.66 -2.723%
USDC 1.00 0.0077%
XRP 1.11 -2.7595%
Dogecoin 0.07 -2.8874%
Toncoin 1.61 -9.0975%
Cardano 0.18 -4.4862%
Shiba Inu 0.00 -0.0448%
Avalanche 6.63 -2.9224%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam