Atlanta Fed Baลkanฤฑ Raphael Bostic, koronavirรผs salgฤฑnฤฑnฤฑn yol aรงtฤฑฤฤฑ krizin gerรงek etkilerinin bu yaz devlet destekleri sona erdikten sonra hissedilebileceฤi uyarฤฑsฤฑnda bulundu.
Koronavirรผs krizin etkilerinin hafifletilmesi iรงin dizayn edilen birรงok devlet programฤฑnฤฑn bu yaz sona ermesinin beklendiฤini ifade eden Bostic, kentlerin “vahim” durumdaki insanlara yardฤฑm etmeye hazฤฑrlanmalarฤฑ gerektiฤini vurguladฤฑ.
“Uygulamaya konan yardฤฑm รงabalarฤฑnฤฑn hepsi รงalฤฑลtฤฑ ve ailelerin sฤฑkฤฑntฤฑlarฤฑn hafifletilmesinde รถnemli rol oynadฤฑlar” diye konuลan Bostic, tahliye moratoryumlarฤฑnฤฑn ve ekstra iลsizlik yardฤฑmlarฤฑnฤฑn 31 Temmuz’da sona ereceฤini hatฤฑrlatarak, “Ufukta gerรงek bir aรงฤฑnฤฑn olabileceฤini dรผลรผnmemiz gerekli. Kentler evlerini kaybedebilecek kiracฤฑlara ve konut sahiplerine yardฤฑm iรงin fon ayฤฑrmaya รงalฤฑลmalฤฑlar” dedi.







