Fed'in ardından Hong Kong da faiz oranlarını değiştirmedi

Fed'in ardından Hong Kong da faiz oranlarını değiştirmedi

ABD Merkez Bankası'nın(Fed) faiz oranını sabit bırakmasının ardından, Hong Kong Para Otoritesi de(HKMA) aynı yönde karar aldı.

A+A-

Hong Kong'un merkez bankası olarak kabul edilen HKMA'dan yapılan açıklamaya göre, gösterge faiz oranı yüzde 5,75 olarak kaldı.

Açıklamada, "Fed'in gelecekteki faiz oranı kararları, gelen verilere, gelişen görünüme ve risk dengesine bağlı olacaktır. Toplantı sonrasında açıklanan nokta grafiği, Fed'in bu yıl üç kez toplam 75 baz puanlık faiz indirimi yapabileceğini, ancak gerçek zamanlama ve bundan sonraki faiz patikası belirsizliğini koruduğunu ve yüksek faiz ortamının bir süre daha devam edebileceğini gösterdi." denildi.

Açıklamada şöyle devam edildi:

"Hong Kong'un mali ve para piyasaları sorunsuz ve düzenli bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Hong Kong doları döviz kuru istikrarlı kalmayı sürdürüyor; Hong Kong doları bankalar arası kurlar bir süre daha yüksek kalabilir. Kamu, mülk satın alma, ipotek veya diğer borçlanma kararlarını verirken ilgili riskleri dikkatle değerlendirmeli ve yönetmelidir."

HKMA, piyasa gelişmelerini yakından izlemeye, parasal ve finansal istikrarı korumaya devam edeceğini yineledi. 

Hong Kong Doları'ı, ABD Doları'na endekslenmiş durumda. Bu nedenle Hong Kong Para Otoritesi faiz kararlarında da Fed'i takip ediyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler