Filipinler ve Endonezya faizi sabit bıraktı

Filipinler ve Endonezya faizi sabit bıraktı

Filipinler Merkez Bankası politika faizini yüzde 2 seviyesinde sabit tutarken, Endonezya Merkez Bankası da politika faizini yüzde 3,5 seviyesinde sabit bıraktı.

A+A-

Filipinler Merkez Bankası, ekonomik toparlanmayı desteklemek amacıyla politika faizini sabit bıraktı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi de politika faizinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağı yönündeydi. Filipinler pesosu, faizlerin sabit tutulmasının ardından yüzde 0,5 yükseliş kaydetti.

Endonezya Merkez Bankası da genişlemeci makroihtiyati tedbirlere devam edeceklerini, kredi faizleri ile mevduat faizleri arasındaki farkın açıldığını ve kredi toparlanmasının daha dengeli olduğunu belirterek politika faizini yüzde 3,5 seviyesinde sabit bıraktı.

Endonezya Rupisi sene başından bu yana yüzde 2,19 değer kaybı yaşarken Filipinler pesosu yüzde 3,94 civarında değer kaybetti. Diğer gelişen ülke para birimlerinin performansıyla karşılaştırıldığında, Endonezya rupisi en az değer kaybedenbeşinci para birimi olurken Filipin pesosu da en az değer kaybı yaşayan yedinci gelişen ülke para birimi oldu.