Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Finansbank’ฤฑn satฤฑลŸฤฑnda ลŸok geliลŸme

Yunan NBG'nin sermaye yaratmak amacฤฑyla satmak istediฤŸi Finansbank'ฤฑn taliplerinin tekliflerini geri รงektiฤŸi iddia edildi.
Finansbank'ฤฑn satฤฑลŸฤฑnda ลŸok geliลŸme Borsatek

Finansbankโ€™ฤฑ satmak isteyen sermayedar NBGโ€™nin Katarlฤฑ QNB ile yaptฤฑฤŸฤฑ pazarlฤฑk yeni hรผkรผmetin kurulmasฤฑ ve Fedโ€™in faiz artฤฑลŸฤฑnฤฑn piyasalarda yapacaฤŸฤฑ etki nedeniyle sonuรงsuz kaldฤฑ. Bankacฤฑlฤฑk kulislerinde diฤŸer alฤฑcฤฑlarฤฑn da masadan uzak durduฤŸu konuลŸuluyor.

Milliyet’in haberine gรถre, Finansbankโ€™ฤฑn sahibi Yunanistanโ€™ฤฑn en bรผyรผk bankasฤฑ National Bank of Greece (NBG), sermaye aรงฤฑฤŸฤฑnฤฑn bir bรถlรผmรผnรผ bankanฤฑn satฤฑลŸฤฑndan karลŸฤฑlayacaฤŸฤฑnฤฑ aรงฤฑklayarak alฤฑcฤฑlarla gรถrรผลŸmelere baลŸlamฤฑลŸtฤฑ.

Alฤฑcฤฑlar arasฤฑnda ilk sฤฑrada yer alan talipli ise Katarlฤฑ Qatar National Bank (QNB). Bankacฤฑlฤฑk sektรถrรผ kulislerinde konuลŸulan bilgilere gรถre Finansbankโ€™ฤฑn tรผm hisseleri iรงin Yunanistanโ€™da iki grup arasฤฑnda yรผrรผtรผlen gรถrรผลŸmeler geรงen hafta bir sonuca baฤŸlanmadan bitti.

Katarlฤฑlar NBGโ€™nin Finasbank iรงin aรงฤฑkladฤฑฤŸฤฑ defter deฤŸeri 3.4 milyon euroโ€™yu yรผksek bulurken, alฤฑcฤฑ olarak Yunanlฤฑlarโ€™a kesin bir yanฤฑt da vermedi. Katarlฤฑlarโ€™ฤฑn, Tรผrkiyeโ€™de kurulacak olan yeni AKP hรผkรผmetinin aรงฤฑklayacaฤŸฤฑ ekonomik programฤฑ gรถrme niyetinde olduklarฤฑ belirtiliyor.
Yunanlฤฑ NBGโ€™nin ise Katarlฤฑlarโ€™ฤฑn en az iki ayฤฑ ifade eden bu beklemeye sรผresini dikkate almadan diฤŸer talepliler ile gรถrรผลŸmelere baลŸlamasฤฑ bekleniyor.
NBG, Finansbankโ€™ฤฑn satฤฑลŸฤฑnฤฑ รงok uzatmadan ay sonuna kadar gerรงekleลŸtirme niyetinde olduฤŸunu aรงฤฑklamฤฑลŸtฤฑ.

FฤฐNANSBANK ฤฐร‡ฤฐN TALฤฐP YOK
Banka iรงin Katarlฤฑlar dฤฑลŸฤฑnda yine OrtadoฤŸuโ€™dan bir alฤฑcฤฑnฤฑn (Lรผbnanlฤฑ) ve Fransฤฑz bir grubun talepli olduฤŸu yรถnรผnde sรถylentiler bankacฤฑlฤฑk sektรถrรผnde ifade edilmiลŸti.

Ancak bugรผn ise sektรถr kulislerinde ABDโ€™nin faiz artฤฑrฤฑmฤฑ politikasฤฑna geรงmesi nedeniyle Finansbank iรงin NBG masasฤฑnda hiรง bir taliplinin bulunmadฤฑฤŸฤฑ konuลŸuluyor.

Amerikan Merkez Bankasฤฑ FEDโ€™in aralฤฑk ayฤฑnda faiz yรผkseltmeye baลŸlamasฤฑndan sonra hiรง bir ลŸirketin kasasฤฑndan 3.4 milyar euro nakit para รงฤฑkarฤฑp bir satฤฑn almada bulunmayacaฤŸฤฑnฤฑ ifade eden sektรถr profesyonelleri, NBGโ€™nin kฤฑsa sรผrede alฤฑcฤฑ bulmasฤฑnฤฑn รถnรผndeki diฤŸer รถnemli engelin de Tรผrkiyeโ€™nin iรงinde bulunduฤŸu siyasal ve ekonomik konjonktรผr olduฤŸunu belirttiler.
Alฤฑcฤฑlarฤฑn Finansbank iรงin NBG masasฤฑndan uzak durduฤŸunu belirten bankacฤฑlฤฑk profesyonelleri ลŸรถyle konuลŸtu:

TรœRKฤฐYE’NฤฐN YENฤฐ HฤฐKAYESฤฐ BฤฐLฤฐNMฤฐYOR
โ€œUluslararasฤฑ piyasada Fedโ€™in faiz artฤฑrฤฑmฤฑ รถncesinde artan ciddi endiลŸeler var. Kimse bรถyle bir ortamda nakit 3.4 milyar euro nakit รงฤฑkฤฑลŸฤฑnda bulunmaz. Alฤฑcฤฑlar Tรผrkiyeโ€™nin 1 Kasฤฑm seรงimlerinden sonraki durumu da ciddi engel olarak deฤŸerlendiriyorlar. Tรผrkiyeโ€™de 13 yฤฑldฤฑr aynฤฑ hรผkรผmet var. Tรผrkiyeโ€™nin yeni hikayesi ne bilinmiyor. AKPโ€™nin 13 yฤฑllฤฑk iktidarฤฑnda bรผyรผme sฤฑcak para ve inลŸaat sektรถrรผyle gerรงekleลŸtirildi. Fedโ€™in faiz artฤฑrmasฤฑyla sฤฑcak para kapฤฑsฤฑ kapanฤฑyor. ฤฐnลŸaat sektรถrรผ รผzerinden bรผyรผme ne kadar devam edecek? Ekonomik bรผyรผme nasฤฑl olacak? Bu belli olmadan kimse Tรผrkiyeโ€™de bir satฤฑn almada bulunmaz.โ€

FฤฐNANSBANK’TAN 169 MฤฐLYON TL KAR
Finansbankโ€™ฤฑn รผรงรผncรผ รงeyrekte net kรขrฤฑ ticari zararฤฑn da etkisiyle geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre yรผzde 30.8 dรผลŸรผลŸle 169 milyon lira oldu.

Bankanฤฑn KAPโ€™a gรถnderdiฤŸi konsolide olmayan mali tablolarฤฑna gรถre รผรงรผncรผ รงeyrek sonunda krediler ve alacaklarฤฑ da 2014 sonuna gรถre yaklaลŸฤฑk yรผzde 14 artฤฑลŸla 57.14 milyar liraya ulaลŸtฤฑ.
Bankanฤฑn net faiz gelirleri ve net รผcret komisyon gelirleri รผรงรผncรผ รงeyrekte, geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre sฤฑrasฤฑyla yรผzde 17.5 ve yรผzde 9.9 artฤฑลŸ gรถsterdi. Finansbankโ€™ฤฑn รผรงรผncรผ รงeyrekte net faiz gelirleri 1.02 milyar lira, net รผcret komisyon gelirleri de 345.1 milyon liraya ulaลŸtฤฑ.Bankanฤฑn รผรงรผncรผ รงeyrek sonunda toplam aktifleri 90.4 milyar lira olarak gerรงekleลŸti.  

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.813846.82490.02%
EURO 53.535653.58420%
JAPON YENฤฐ 3.453.4590.29%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.182758.2182-0.09%
STERLฤฐN 62.488362.5358-0.05%
ร‡ฤฐN YUANI 6.89256.8952-0.07%
RUS RUBLESฤฐ 0.63080.6368-1.14%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 63141.39 0.6763%
Ethereum 1776.18 0.885%
Tether USDt 1.00 -0.0046%
BNB 583.83 2.3829%
Solana 80.55 0.1326%
USDC 1.00 -0.003%
XRP 1.14 0.5434%
Dogecoin 0.08 1.7342%
Toncoin 1.77 1.3629%
Cardano 0.19 -1.5189%
Shiba Inu 0.00 0.5657%
Avalanche 6.89 1.3929%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam