"Finlandiya ve İngiltere'yi böcek gibi ezeriz!

"Finlandiya ve İngiltere'yi böcek gibi ezeriz!

Duma savunma komitesi başkan yardımcısı katıldığı televizyon programında pek çok ülkeye tehditler savurdu, "böcek gibi ezeriz" dedi.

A+A-

İngiltere'yi nükleer silahla vurma tehdidinde bulunan ve bunun sadece üç dakika süreceğini iddia eden Duma savunma komitesi başkan yardımcısı Aleksey Zhuravlyov, NATO'ya katılmaya hazırlanan Finlandiya'nın on saniye içinde haritadan silineceğini söyledi.

Duma'da Vladimir Putin'i destekleyen aşırı sağ milliyetçi bir parti olan Rodina'nın başkanı Zhuravlyov'un tehditleri, Putin'in duraksayan Ukrayna işgalinin istediği şekilde gitmemesinden duyulan hayal kırıklıklarına ve Finlandiya'nın NATO hedefine karşı duyulan öfkeye işaret ediyor.

Haber, Rusya'nın bu sabah Finlandiya'ya elektrik tedarikini kesmesiyle geldi. İskandinav ülkesi elektriğinin yüzde onunu Rusya'dan ithal ediyordu. Devlete ait ithalatçı ödemeleri almadığı için Finlandiya'ya Rus enerji akışı durdu.

"HEDEFİMİZ KESİNLİKLE MEŞRUDUR"

RAO Nordic Cuma günü açıklama yaparak uyarıda bulunmuştu: 'Maalesef, 6 Mayıs'tan bu yana Nord Pool borsasında satılan hacimler için fonların henüz banka hesabımıza aktarılmadığını belirtmek zorunda kaldık.'

Ülkenin iletim sistemini işleten Fingrid Oy'a göre, Finlandiya'da Rusya'dan ithalat olmasa bile yeterli elektrik var. Açıklamada, bu akışların son zamanlarda tüketimin yaklaşık yüzde onu oluşturduğu belirtildi.

Zhuravlyov, "Finlandiya bu bloğa katılmak istiyorsa, hedefimiz kesinlikle meşrudur" dedi ve ekledi: "Bu devletin varlığını sorgulamak."

"SİZİN YERİNİZDE NÜKLEER KÜLLER OLACAK"

Zhuravlyov, ayrıca "ABD devletimizi tehdit ediyorsa iyi: İşte size Sarmat (Şeytan-2 füzesi)! Rusya'nın var olmaması gerektiğini düşünüyorsanız sizin yerinizde nükleer küller olacak. Ve Finlandiya ABD ile bir olduğunu söylüyor. Pekala, sıraya girin. Finliler genel olarak Rusya'ya devlet oldukları için, Finlandiya'nın bir ülke olarak var olduğu gerçeği için minnettar olmalı."

Rusya'nın nükleer silahları Finlandiya sınırına yeniden yerleştirip yerleştirmeyeceği sorulduğunda, "Ne için? Buna ihtiyacımız yok. Sibirya'dan bir Sarmat ile vurabilir ve hatta İngiltere'ye bile ulaşabiliriz. Ve Kaliningrad'dan saldırırsak... Hipersoniklerin ulaşma süresi 200 saniye! Devam edin beyler. Finlandiya sınırında stratejik silahlarımız değil, 20 saniye, hatta 10 saniye içinde Finlandiya'ya ulaşacak olan Kinzhal sınıfı silahlarımız olacak.

Zhuravlyov, ayrıca Rusya'nın batı kanadındaki askeri güçlerini büyük ölçüde güçlendireceğini söyledi ve Finlandiya'nın ABD ve İngiltere tarafından NATO'ya katılmaya kışkırtıldığını iddia etti.

"UZUN SÜREDİR SABREDİYORUZ"

"Finlerin bizimle paylaşacak hiçbir şeyi yok. Bizden yüzde 90'dan fazla gaz, kereste ve çok daha fazlasını alıyorlar. Her şeyden önce kimin savaşmaya ihtiyacı var? Finliler mi? Rusya'nın kendilerine saldırmasından korkmuyorlar. Elbette, er ya da geç Amerikalılar onları buna zorlayacak. Ukrayna'yı zorladıkları gibi, Polonya ve Romanya'yı da zorlamaya çalışıyorlar. Göründüğü gibi, başarılı da olurlar."

"Finlandiya'nın NATO'ya katılacağını ve bize karşı eskisi gibi davranacağını söylemek mümkün değil, bu olmayacak. Amerikalılar onları provokasyona teşvik edecek. Uzun süredir sabrediyoruz. Ama bu sonsuza kadar devam edemez."

ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI VURGUSU

Zhuravlyov, ayrıca ABD'nin Üçüncü Dünya Savaşı'nın gerçekleşmesi için mümkün olan her şeyi yapacağını iddia etti.

Zhuravlyov, "Nükleer saldırılara yol açmamaya çalışacaklar, ancak tüm Avrupa'yı Rusya ile bir çatışmaya çekmeye, Asya'daki durumu alevlendirmeye ve mümkün olduğunca çok ülkeyi ateşe vermeye çalışacaklar. Onlar için bu, iç ekonomik krizden çok iyi bir çıkış yolu olacak. Birinci ve İkinci Dünya Savaşı'nda olduğu gibi tüm sorunlarını savaşa bağlayabilecekler. Krizden ancak Avrupa'daki savaş sayesinde çıktılar. Ancak büyük bir tehlike var: Nükleer füzelerin uçmayacağını kim garanti ediyor? Bunu garanti etmiyorum.

"NÜKLEER SİLAHLARLA VURURUZ"

Ura haber ajansının Rusya'nın ilk önce nükleer silahlarla vurup vuramayacağı sorusuna, Zhuravlyov, "Kesinlikle" yanıtını verdi. Hangi koşullar altında olduğu sorulduğunda ise, Rusya'nın varlığı tehdit edildiğinde bunun olacağını söyledi.

Baltık ülkeleri Litvanya, Letonya ve Estonya ile ilgili bir soruya Rusya'nın gerektiğinde onları ezeceğini söyledi ve "Onlar kokuşmuş böcekler kadar iğrençler. Ancak gerektiğinde ezilmeleri gerekecek." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler