Ford araçlardaki güç sorunuyla ilgili soruşturma başlatıldı

Ford araçlardaki güç sorunuyla ilgili soruşturma başlatıldı

ABD, güç kaybı raporları nedeniyle Ford Explorer'ın geri çağrılmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

A+A-

ABD otomobil güvenliği düzenleyicileri Cumartesi günü yaptıkları açıklamada, Ford Motor'un güç kaybı raporları nedeniyle 710.000 Explorer SUV'u daha önce geri çağırmasını, düzeltmenin yeterli olup olmadığını belirlemek için araştırdıklarını söyledi.

Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), ABD'nin 2 numaralı otomobil üreticisinin Nisan 2022 ve Mart aylarında 2020-2022 model yıllarına ait Ford Explorer SUV'larda kırılabilecek ve tahrik milinin bağlantısının kesilmesine neden olabilecek bir arka aks yatay montaj cıvatasını ele almak için geri çağırmalar yayınladığını belirtti.

Ford daha önce yaptığı açıklamada, aracın el freni çekilmeden 'Park' konumuna getirildiğinde yuvarlanmasına neden olabilecek ve çarpışma riskini artırabilecek bağlantısız bir tahrik milini ele almak için geri çağırdığını söyledi.

Ford Cumartesi günü hemen yorum yapmadı ancak Mart ayında geri çağırma sorunuyla bağlantılı herhangi bir kaza veya yaralanmadan haberdar olmadığını söyledi.

Ford'un düzeltmesinin, aracın yuvarlanmasını önlemek için elektronik servis park frenini otomatik olarak uygulayan bir yazılım güncellemesi eklemek olduğunu belirten ajans, "bu güvenlik sorununun temeli olan ve aracın bozulmasına neden olan" arızalı arka aks yatay montaj cıvatasını ele almak için herhangi bir çözüm bulunmadığını da sözlerine ekledi.

NHTSA, geri çağırma düzeltmesini alan Explorer araçlarında arka tekerleklerde güç veya aktarım torku kaybı olduğunu iddia eden iki şikayet aldığını söyledi.

NHTSA'ya bildirilen bir şikayete göre yazılım güncellemesini aldıktan sonra "aracın sürüş sırasında rastgele bir şekilde tamamen durduğu" belirtildi. Bu olay üç farklı sürücüde her biri saatte 30-35 mil veya daha düşük hızda olmak üzere birkaç kez meydana geldi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler