FTX CEO'su Bankman-Fried'in ailesine zimmet suçlaması

FTX CEO'su Bankman-Fried'in ailesine zimmet suçlaması

Kripto para borsası FTX, iflas etmesinin ardından hileli olarak aktarılan milyonlarca fonu geri almak için eski CEO Sam Bankman-Fried'ın ailesine dava açıyor.

A+A-

 

Bir zamanlar yaklaşık 32 milyar dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en büyük ikinci kripto platformu olan FTX'nin iflas işlemlerini yöneten John Ray, Bankman-Fried'ın ebeveynleri Barbara Friend ve Joseph Bankman'a ait olan mülk veya ödemelerin iadesini talep ediyor.

Dosyaya göre, FTX, Bankman-Fried'ın ailesine vergi, harç ve masraflar dahil olmak üzere toplamda 18.914.327,82 dolarlık ödeme yaptığını iddia ediyor.

FTX ayrıca Bankman-Fried'ı ve partneri Caroline Ellison'ı, kendilerini ve evcil hayvanlarını zenginleştirmek için kullanmakla suçluyor.

FTX, likidite krizi nedeniyle iflas koruması başvurusunda bulunan bir kripto platformuydu ve Bankman-Fried şu anda kara para aklama suçlamalarıyla New York'ta cezaevinde tutuluyor.

Davanın, menkul kıymetler ve emtia dolandırıcılığı ile ilgili suçlamalarla 2 Ekim'de Manhattan'da başlayacağı belirtilmiştir.

İlgili Haberler