G20 maliye bakanlarฤฑ ve merkez bankasฤฑ baลkanlarฤฑ, Dรผnya’nฤฑn en fakir รผlkeleri borรง geri รถdemelerinin yฤฑl sonuna kadar dondurulmasฤฑ konusunda anlaลtฤฑlar.
G20 dรถnem baลkanฤฑ Suudi Arabistan’ฤฑn Maliye Bakanฤฑ Muhammed al-Jadaan yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, borรง ana para ve faizlerinin geri รถdemelerinin dondurulmasฤฑnฤฑn fakir รผlkelere saฤlฤฑk sistemlerini iyileลtirmekte ve koronavirรผs salgฤฑnฤฑ ile mรผcadelede harcamalarฤฑ iรงin 20 milyar dolar kaynak saฤlayacaฤฤฑnฤฑ vurguladฤฑ.
IMF Baลkanฤฑ Georgieva da yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, “G20 olaฤanรผstรผ hฤฑzlฤฑ karar aldฤฑ. Borรง rahatlatmasฤฑ herkesin รงฤฑkarฤฑna. Global toplum, bu global salgฤฑn karลฤฑsฤฑnda ancak en zayฤฑf รผyesi kadar gรผรงlรผ olabฤฑlir” diye konuลtu.
IIF’in verdiฤi bilgiye gรถre รถzel sektรถroden kreditรถrler G20’nin bu borรง rahatlama รงabasฤฑna gรถnรผllรผk temelinde katฤฑlacaklar.






