G20'den gelişmekte olan piyasalara destek çağrısı

G20'den gelişmekte olan piyasalara destek çağrısı

G20 maliye bakanları, ABD ve Avrupa'da parasal sıkılaştırma karşısında gelişmekte olan piyasalara destek çağrısı yapacaklar.

A+A-

G20 maliye bakanlarının bu hafta Jakarta'da yapacakları toplantıda, ABD ve Avrupa'da merkez bankalarının parasal sıkılaştırmaya yönelmelerinin etkilerine karşı gelişmekte olan piyasaların güçlendirilmeleri, desteklenmeleri çağrısı yapacaklar. 

17-18 Şubat tarihlerinde yapılacak G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları toplantısında, pandemi sonrası toparlanmada global farklılıklar, ayrışmalar, global kurumlar vergisi, iklim değişikliği ile mücadelenin finansmanı konuları alınacak. 

G20 toplantısı için hazırlıklara katılan Avrupalı bir yetkili, toplantının en önemli tartışma konusunun enflasyondaki gelişmeler olacağını savundu. Yetkili, G20 toplantısında en önemli mesajın ise, gelişmiş ekonomilerin merkez bankaları tarafından yapılacak parasal sıkılaşmaların gelişmekte olan piyasalar ve kalkınmakta olan ülkelere potansiyel etkilerinin bilincinde olunması ve politikalarını iletişim içinde iyi ayarlanması gerektiği olacağını da vurguladı. 

Avrupalı yetkili, gelişmekte olan piyasalarında bu toplantıda finansal piyasalardaki şoklara karşı dayanıklılıklarını artırmak için çalıştıkları mesajını vereceklerini öngördü. 

İlgili Haberler