Garanti BBVA Yatırım beş hisse için yatırım tavsiyesini açıkladı

Garanti BBVA Yatırım beş hisse için yatırım tavsiyesini açıkladı

Garanti BBVA Yatırım, Ülker Bisküvi, ŞOK Marketler, Halkbank, Vakıfbank ve Yataş hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyelerini güncelledi

A+A-

Garanti BBVA Yatırım, ULKER-Ülker Bisküvi için hedef fiyatını 47,8 TL'den 113,9 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "endeks üstü getiri" olarak korudu.

Güçlü bilanço

Ülker, 3Ç23’te piyasa beklentisi olan 521mnTL’nin oldukça üzerinde 1,456mn TL net kar açıklamıştır (GY: 510mnTL). Faaliyet karlılığı, düşük finansal giderler ve vergi avantajları net karı desteklemiştir. 3Ç22’de 217mnTL zarar bulunmaktaydı.

Ülker, 3Ç23’te 2,669 mn TL FVAÖK açıklarken, FVAÖK marjı ise %21.5 olarak gerçekleşmiştir. Piyasa beklentisi 2,299mn TL FVAÖK’e karşın %19.5 FVAÖK marjı olması yönündeydi. Yıllık bakıldığında, FVAÖK’te %113 büyüme (yurtiçi büyüme: 120%; uluslararası büyüme: 102%) ve yıllık bazda FVAÖK marjında 4.3pp gibi önemli oranda bir iyileşme (yurtiçi marj: +4.6pp; uluslararası marj: +3.8pp) vardır. Marjlardaki genişlemenin ana nedeni öncelikle etkin fiyatlandırma, uygun ürün karışımı ve etkili maliyet ve faaliyet giderleri yönetimidir.

Şirketin satış gelirleri piyasa beklentisine paraleldir. Satışlar, yıllık olarak %70, önceki çeyreğe göre ise %30 büyüme kaydetmiştir. Toplam atıştırmalık hacmi ağırlıklı olarak yüksek baz etkisi ve ürün/kategori karışımı sayesinde %7.9 artmıştır.
 Bisküvi hacmi, güçlü tüketici talebi ve okula dönüş sezonu temasıyla %6.5 arttı
 Çikolata hacmi, ağırlıklı olarak uluslararası operasyonlardan sağlanan başarıyla uygulanan ATL faaliyetleri ve okula dönüş dönemi sayesinde %8.9 arttı
 Kek hacmi, yeni lansmanlarla desteklenen başarılı ATL&BTL faaliyetleri sayesinde %12.8 arttı
3Ç23 itibariyle, şirketin net borcu (şirket hesaplaması) 16.7mlrTL and netborç/FVÖK rasyosu 1.9x olmuştur.

Piyasa etkisinin olumlu olmasını bekliyoruz
Ülker’in açıkladığı sonuçlar beklentileri aşmıştır. Bu nedenle ULKER’de 3Ç23 sonuçlarının hisse etkisinin olumlu olmasını bekliyoruz.

Şirket için hedef fiyatımızı 44.2TL’den 113.9TL’ye yükseltiyoruz. Endekse Paralel Getiri (EP) olan tavsiyemizi Endeks Üzeri Getiri (EÜ) olarak güncelliyoruz.

>> SONRAKİ SAYFA: SOKM-ŞOK Marketler Analizi

İlgili Haberler