Gazprom: Avrupa gaz depolama tesisleri %29 dolu

Gazprom: Avrupa gaz depolama tesisleri %29 dolu

Gazprom tarafından bugün Twitter üzerinden yapılan açıklamaya göre, bu yıl kıta genelinde yaşanan dondurucu soğukların etkisi ile Avrupa genelindeki gaz depolama tesislerinin doluluk oranı %29'a kadar geriledi.

A+A-

Montel-Foreks'te yer alan haberde, Gazprom'un Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerinden derlediği paylaşıma göre, kıtadaki gaz depolama tesislerinden kış dönemi boyunca 65,6 milyar m³ gaz çekildiği belirtildi. Bu rakam, GIE'nin verileri yayınlamaya başladığı 2011 yılından bu yana yaşanan en büyük mevsimlik düşüşü temsil ediyor.
Açıklamaya göre, Almanya ve Avusturya'daki tesislerin doluluk oranı %26, Hollanda'daki tesislerin %23 ve Fransa'dakilerin ise %17seviyelerinde bulunuyor.
Yaşanan bu gerileme nedeniyle bu yıl Avrupa doğal gaz depolama tesislerinin enjeksiyon talebinde yıllık %57,3'lük (23,9 milyar m³) bir artış öngörüldüğünü ifade eden Gazprom, kıtadaki depolama tesislerinin enjeksiyon talebinin de yine 2011 yılından bu yana görülen en yüksek seviyede olacağını belirtiyor.


Etiketler : ,