Gelirlerinde yükseliş bekleyen Airbnb hisseleri düşüşte

Gelirlerinde yükseliş bekleyen Airbnb hisseleri düşüşte

Airbnb, uluslararası seyahatlerin toparlanmasıyla gelirlerinin artacağını tahmin ediyor. Ancak bu beklentiye karşın şirketin hisseleri mesai sonrası işlemlerde %1,2 düşüş kaydetti.

A+A-

Airbnb, üçüncü çeyrek gelirini piyasa tahminlerinin üzerinde tahmin etti, ancak ABD iç talebinin yumuşamasına ilişkin sektör korkuları tatil kiralama firmasının hisselerini mesai sonrası işlemlerde %1,2 düşürdü.

Refinitiv verilerine göre San Francisco merkezli şirket, analistlerin ortalama 3,22 milyar dolarlık tahmininin üzerinde, 3,3 milyar ila 3,4 milyar dolar arasında bir çeyreklik gelir öngörüyor.

Şirket, şehir içi ve uluslararası seyahatlerdeki toparlanmadan kazanç sağlamayı bekliyor ancak daha fazla tüketici yurtdışında tatil yapmayı tercih ettikçe, önemli ölçüde ABD'de faaliyet gösteren firmalar yurtiçi işlerini kaybediyor.

Gelirinin büyük bir kısmını Amerika Birleşik Devletleri dışından elde eden Airbnb, küresel sınır ötesi rezervasyonların ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre %16 arttığını ve daha fazla misafirin şehirlere geri döndüğünü, rezerve edilen kentsel gecelerin bir önceki yıla göre %13 arttığını söyledi.

Şirket, "Tarihsel olarak işimizin en güçlü alanlarından biri olan şehirlere geri dönen gezginlerin işaretlerini görmeye devam ediyoruz" dedi.

Bununla birlikte, şirketin tüketiciler için fiyat artışlarını ılımlı hale getirmeye çalıştığını söylemesiyle, ortalama günlük ücret (ADR) küresel olarak sadece %1 artarak 166 $'a yükseldi. Kuzey Amerika'daki günlük ücretler %1 azaldı.

Analistlere göre, pandemi kısıtlamalarının hafiflemesi ve güçlü ABD dolarının tüketicileri yurtdışına uçuş ve konaklama rezervasyonu yapmaya teşvik etmesi nedeniyle ABD'de yurtiçi otellere olan talep yatay seyrediyor.

Ancak şehirlerde büyük bir varlığı olan kısa süreli kiralama şirketi Airbnb, Kuzey Amerika'da ilk çeyrekten ikinci çeyreğe kadar rezerve edilen gecelerin toplam artışında bir hızlanma gördüğünü söyledi.

Airbnb CFO'su David Stephenson yatırımcılarla yaptığı görüşmede, "Bence bu Kuzey Amerika tüketicisinin gücünü ve direncini gösteriyordu ve bu gücü 3. çeyrekte de görmeye devam ediyoruz" dedi.

Airbnb'nin ikinci çeyrek geliri %18,1 artarak 2,48 milyar dolara ulaştı ve analistlerin 2,42 milyar dolarlık tahminlerinin üzerinde gerçekleşti.

Brüt rezervasyonlar beklentilere paralel olarak %13 artışla 19,1 milyar dolara yükseldi.

Kısa vadeli kiralama şirketi, 78 sentlik tahminlere kıyasla hisse başına 98 sent kâr bildirdi.

Online seyahat acentesi Booking Holdings'in (BKNG.O) hisseleri, şirketin Avrupa'ya yönelik uluslararası seyahat talebinden faydalanarak yıllık tahminlerini yükseltmesinin ardından genişletilmiş işlemlerde %10,25 yükseldi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler