Global Menkul Değerler 5 hisseye dikkat çekiyor

Global Menkul Değerler 5 hisseye dikkat çekiyor

Global Menkul Değerler bugün MGROS, AKCNS, CCOLA, NTHOL, CVKMD hisselerinin hareketli olmasını bekliyor.

A+A-

Global Menkul Değerler, Borsa İstanbul'un güne hafif yükselişle başlamasını bekliyor. Kurum bültenine göre BİST 100 Endeksi'nin  7980 seviyesi üzerinde kalıcı olması yukarı yönlü beklentilerin korunmasına neden oluyor.

İşte Global Menkul Değerler'in 19 Ocak 2024 bülteninin özeti

Bugün makro tarafta Aralık ayı konut satışları verisiyle birlikte TCMB’nin düzenlediği Ocak ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’nin sonuçları paylaşılacak. Genel olarak bakıldığında bu sabah USD kuru yükselişine devam ederek 30,1 seviyesine ulaştı. Türkiye’nin 5 yıllık CDS primi ise 317 puan bandına hafif geriledi.

BIST100 endeksi Perşembe günü %0,10 azalış ile 8016 seviyesine geriledi. Gün içerisinde özellikle BIGCH ve TABGD hisselerinin dahil olduğu ve bu hisselerdeki pozitif fiyatlamanın da etkisi ile turizm sektör endeksi en çok yükselen olurken ARDYZ, REEDR, LOGO hisselerinin dahil olduğu bilişim sektör endeksi en çok yükselenler arasında diğer bir öne çıkan sektör endeksi oldu. Ayrıca enerji sektörüne dahil hisselerdeki pozitif yönde hareketlilik dikkat çekti. Diğer taraftan metal ana sanayi ve bankacılık hisselerinde ise zayıf seyir hakimdi. Günün sonunda BIST100 hisseleri arasında SASA, ASTOR, CCOLA, MGROS, ISCTR hisseleri endekse en çok katkı sağlayanlar olurken AKBNK, TUPRS, EREGL, THYAO, KCHOL tarafındaki zayıf seyir endeksi aşağı çekti.

Teknik olarak bakıldığında dün pozitif açılışla 8080-8150 direnç bölgesi içinde güne başlayan endeks, bu bölgede etkili olan satışlarla bir kez daha geri çekilme gösterdi. Son dönemde 7980 destek seviyesi 8080 direnç seviyesi aralığında gerçekleşen günlük kapanışlar nedeni ile bazı teknik göstergelerde güç kaybı olduğu görülüyor. Fakat endeksin 7980 seviyesi üzerinde kalıcı olması yukarı yönlü beklentilerin korunmasına neden oluyor.

Endekste kısa vadeli teknik göstergelere paralel bir zayıflama olması ve 7980 seviyesinin aşağı yönlü geçilmesi halinde 7900-7820 seviyelerine doğru geri çekilme söz konusu olabilir. Diğer taraftan endeksin son günlerde ara verdiği yükselişine devam etmek istemesi durumunda 8080-8150 dirençleri tekrar test edilecektir.

Endeksin güne hafif alıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz. Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: MGROS, AKCNS, CCOLA, NTHOL, CVKMD

İlgili Haberler