Global Menkul Değerler'in önerdiği 5 hisse

Global Menkul Değerler'in önerdiği 5 hisse

Global Menkul Değerler: Haftanın son gününe hafif tepki alımları ile başlamasını bekliyoruz.

A+A-

Endeksin güne hafif alıcılı bir seyirle başlamasını bekleyen Global Menkul Değerler, bugün için 5 hisse önerisinde bulundu.

İşte o açıklama:

Euro Bölgesi’nde dün açıklanan hizmet PMI verisi 48,1 ve imalat PMI verisi 43,5 ile beklentilerin altında geldi. Aynı şekilde Almanya hizmet PMI verisi 48,5 ve imalat PMI verisi 41,2 ile beklentilerin altında kaldı. Daralmaya işaret eden bu rakamlar bölge ekonomisindeki zayıf seyrin yılın son çeyreğinde devam ettiğini işaret ederken bir resesyon ihtimalinin giderek güçlendiği söylenebilir. Ayrıca Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyelerinin faiz oranlarının önümüzdeki birkaç çeyrek dönem değişmeyeceğine yönelik açıklamalar yapması bu ihtimali güçlendirmeye devam ediyor. Bu durum bizim açımızdan yurt dışı talepte zayıflamanın devamına yönelik bir işaret olarak yorumlanabilir. Yurt içinde ise TCMB Para Piyasası Kurulu politika faiz oranını dünkü toplantıda 250 baz puan olan piyasa beklentisinin üzerinde 500 baz puan artırarak %35’ten %40’a yükseltti. Karar sonrası yayımlanan metinde parasal sıkılaştırmanın finansal koşullara yansımasıyla yurt içi talepteki dengelenmenin başladığına, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarında sınırlı bir iyileşmenin başladığına dikkat çekiliyor. Ayrıca metinde gerekli parasal sıkılık düzeyine önemli ölçüde yaklaşıldığını değerlendirilmiş, parasal sıkılaştırma hızının yavaşlatılarak sıkılaştırma adımlarının kısa bir zaman diliminde tamamlanacağı sinyali verilmiştir. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise TCMB faiz kararı ardından enflasyonu düşürmekte kararlı olduklarını ve fiyat istikrarın sürdürülebilir yüksek büyümenin ön koşulu olduğu açıklamasını yaptı. Diğer bir dikkat çeken gelişme ise TCMB brüt rezervlerinin 5,9 milyar dolar artışla 134,5 milyar dolar seviyesine yükselmesi oldu. TCMB rezervlerinde toparlanma ivmesinin hızlanarak devam ettiği görülüyor. TCMB’nin sürpriz faiz kararının ardından 28,66 seviyelerine kadar sınırlı geri çekilme gösteren USD/TL kuru bugün 28,92 seviyesinde güne başlıyor. Türkiye 5 yıllık CDS risk primi ise 339 seviyesi ile hafif aşağı yönlü yatay seyrine devam ediyor. BIST100 endeksi Perşembe günü %1,11 oranında azalış ile 7899 seviyesine geriledi.

TCMB faiz kararı sonrasında çift yönlü oynaklık yaşanırken kapanışa doğru satışların üstünlük sağladığı görüldü. Gün içerisinde sigortacılık sektör endeksi ANSGR öncülüğünde en çok yükselen olurken Koza grubundaki satışların etkisi ile madencilik sektör endeksi en çok düşen alt sektör endeksi oldu. Ayrıca TCMB kararının etkisi ile bankacılık sektörü olumlu ayrışan bir başka sektör olurken AKBNK, YKBNK, GARAN hisseleri endekse en çok katkı sağlayanlar arasında yer aldı. Fakat sanayi hisselerinde oluşan satış baskısı daha güçlü olurken özellikle TUPRS, EREGL, KCHOL hisselerindeki geri çekilmeler endeksi negatif yönde etkiledi. Bununla beraber BIST100 içindeki hisseler dikkate alındığında toplam işlem hacminin %16’sının THYAO hissesinde gerçekleşmesi dikkat çekti.

Teknik olarak değerlendirildiğinde BIST100 endeksinin son günlerde 8040-8060 seviyeleri üzerine kendisini atamaması ardından başlayan hafif yatay seyrin aşağı yönlü bozulduğu görülüyor. Bununla birlikte kısa vadeli ağırlıklı ortalamaların aşağısına doğru gerçekleşen sarkma ile son günlerde oluşan pozitif görünüm zayıflamış durumda. Endeksin dün gerçekleştirdiği geri çekilme sonrasında haftanın son gününe hafif tepki alımları ile başlamasını bekliyoruz. Teknik görünümün zayıflamasına paralel satış baskısının devam etmesi durumunda 7850/7770/7690 seviyeleri destek olarak izlenecek. Yukarıda ise 7960/8050 seviyeleri yükselişler karşısında direnç konumunda bulunuyor.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: TCELL, ANSGR, ISCTR, ECILC, ASTOR

 

İlgili Haberler