Goldman Sachs yol haritasını değiştirdi varlık satışına hazırlanıyor

Goldman Sachs yol haritasını değiştirdi varlık satışına hazırlanıyor

Goldman Sachs, geniş strateji yenilemesinde varlık işinin bir bölümünü satmayı değerlendiriyor.

A+A-

Goldman Sachs Pazartesi günü yaptığı açıklamada, odağını ultra zenginlere hizmet vermeye ve kitlesel pazarlardaki yüksek net değerli müşterilerden uzaklaşmaya kaydırırken, varlık işinin bir bölümünün satışını değerlendirdiğini söyledi.

Wall Street bankası yaptığı açıklamada, yaklaşık 29 milyar doları yöneten Personal Financial Management (PFM) adlı kayıtlı yatırım danışmanı (RIA) birimi için alternatifleri değerlendirdiğini söyledi.

Stratejideki değişim, CEO David Solomon'un geçen yıl şirketi üç birim halinde yeniden organize etmesinin ve son üç yılda 3 milyar dolar kaybeden tüketici işine yönelik hedeflerini küçültmesinin ardından geldi.

Goldman ayrıca fintech şirketi GreenSky'nin satışını da sürdürüyor ve geçen yıl bu tür kredileri durdurduktan sonra teminatsız tüketici kredilerinin büyük bir kısmını da elden çıkardı.

Argus Research'te analist olan Stephen Biggar, "Bu, firmanın köklerine doğru genel yeniden yapılanmasının bir parçası" dedi.

Biggar, Goldman'ın çekirdek, ultra varlıklı müşteri kitlesinin dışındaki kitlesel pazarlarda yüksek net değerli bireylere hitap eden DEA için "karlılık ve ölçeklendirme yolunu açamadılar" dedi.

Goldman, PFM'nin kazançları hakkında yorum yapmayı reddetti.

Şirketin hisseleri öğleden sonraki işlemlerde, %0,2 yükselen S&P banka hisseleri endeksine (.SPXBK) kıyasla %0,6 düştü.

Goldman, daha önce United Capital Financial Partners olarak bilinen RIA'yı, yaklaşık 25 milyar dolarlık fon yönettiği 2019 yılında 750 milyon dolara satın aldı. Satın alma Goldman'ın müşteri listesini ultra zenginlerin ötesine genişletmeyi amaçlıyordu, ancak birim bankanın servet işinin küçük bir parçası olarak kaldı.

Goldman'ın özel servet kolu, 60 milyon dolar veya daha fazla yatırım yapılabilir varlığa sahip ultra yüksek net değerli müşteriler için 1 trilyon dolarlık varlığı denetliyor. Goldman'ın satmayı düşündüğü iş koluna dahil olan yüksek net değerli bireylerin genellikle yatırım yapmak için yaklaşık 1 milyon ila 10 milyon doları vardır.

Olası satışı ilk olarak Citywire RIA bildirdi.

Goldman'ın servet işi, CEO James Gorman'ın ücretlerden istikrarlı gelir elde eden bir dizi satın alma yoluyla servet yönetimi kolunu kurduğu Morgan Stanley (MS.N) de dahil olmak üzere rakiplerinin gerisinde kaldı.

Solomon, tüketici işletmeleri ve gayrimenkul yatırımlarındaki zararların kazançları azaltması nedeniyle ikinci çeyrekte kârının %60 düşmesinin ardından Goldman'ın talihini döndürmesi için baskı altında.

Banka, ultra yüksek net değere sahip müşterilere hizmet veren temel varlık işini büyütmeyi planlıyor ve Şubat ayı sonundaki yatırımcı günündeki hedeflerini yineliyor. Goldman, diğer temel servet işlerinin Ayco ve Marcus tasarrufları aracılığıyla işyeri finansal planlamasını içerdiğini söyledi.

ABD bankaları, aracılık, ipotek ve diğer hizmetlerin yanı sıra emlak ve vergi planlaması sağlayarak ultra zengin müşterilere hizmet vermek için rekabet etmektedir. Bu faaliyetler, ekonomik faaliyetlere güçlü bir şekilde bağlı olan yatırım bankacılığı ve ticaret gibi değişken Wall Street faaliyetlerinden daha istikrarlı gelirler elde etme eğilimindedir.

Bu haber toplam 621 defa okunmuştur
İlgili Haberler