Goldman S&P 500'de hedef yükseltti, hisselerde 'ağırlığı artır' tavsiyesi verdi

Goldman S&P 500'de hedef yükseltti, hisselerde 'ağırlığı artır' tavsiyesi verdi

S&P 500 için hedefini yukarı yönlü revize eden Goldman Sachs, küresel hisse senetleri için de tavsiyesini 'nötr'den 'ağırlığı artır'a yükseltti.

A+A-

Goldman Sachs, ekonomik büyüme ve imalat faaliyetlerindeki toparlanma beklentileriyle küresel hisse senetler için tavsiyesini "nötr"den "overweight-ağırlığını artır" seviyesine yükseltti.

Goldman 16 Şubat tarihli yatırımcı notunda, "Büyümenin risk iştahının daha önemli bir itici gücü haline gelmesini ve hisse senedi/tahvil korelasyonlarının bu yıl daha negatif olmasını bekliyoruz" dedi.

Aracı kurum, para politikası gevşeme döngülerinin tarihsel olarak riskli varlıklar için destekleyici olduğunu, ancak "piyasalar zaten faiz oranlarının çoğunu önceden işlemiş olduğundan" bu yıl daha az destekleyici olabileceğini ekledi.

CME FedWatch aracına göre, yatırımcılar ABD Merkez Bankası'nın Haziran ayında faiz oranlarını 25 baz puan düşürme ihtimalini %51,3 olarak görüyor.

Bununla birlikte, Goldman, küresel ekonomik büyümenin kazanç büyümesi için 'yukarı yönlü riskler' yarattığını eklese de, düşen gelir artışı ve marj iyileştirmesi için minimum alan nedeniyle küresel kazanç büyümesi potansiyelinin 'nispeten sessiz' kaldığını söyledi.

Goldman ayrıca küresel kredi varlıklarını "nötr "den "underweight "e düşürdü ve daha uzun vadeli küresel tahviller ve emtialar için "nötr" notunu yineledi.

İlgili Haberler