Google sizin için en ucuz uçak biletini bulacak

Google sizin için en ucuz uçak biletini bulacak

Google Flights, belirli zaman aralıklarında seyahat rezervasyonu yaparak tasarruf etmenize yardımcı olabilecek yeni bir güncelleme ile geldi. Kullanıcılar Google üzerinden daha ucuza uçak bileti bulabilecek. Peki ama nasıl?

A+A-

Google, kullanıcıların daha ucuza uçak bileti bulmasına yardımcı olacak. Örneğin, kışın Florida'ya bir aile tatili planladığınızı ve uçuş rezervasyonunuzu yapmak istediğinizi varsayalım. Google size fiyatların şu anda ortalamadan daha düşük mü yoksa yüksek mi olduğunu ve en iyi teklifi almak için uçuş rezervasyonunuzu ne zaman yapmanız gerektiğini söyleyecek.

cnbc muhabiri Todd Haselton, deneyimini şu sözlerle anlattı:

"Örnek olarak 5 Aralık - 19 Aralık tarihleri arasında Miami'ye yapacağım bir seyahati kullanarak kendim test ettim. Google, fiyatların normalden daha düşük olduğunu, Frontier Airlines ile gidiş dönüş için yaklaşık 58 dolar olduğunu söyledi. Bu da şimdi rezervasyon yapmaya değer olduğunu gösteriyor.

Başka bir örnekte, 6 Mart - 13 Mart tarihleri arasında Cancun'a bir seyahat rezervasyonu yapmayı denedim. Google, yaklaşık 282 $ olan fiyatın normal olduğunu, ancak uçuş için 11 Kasım ile 9 Şubat arasında rezervasyon yapmayı beklersem fiyatların muhtemelen düşeceğini söyledi.

Google'ın Flights sayfası bana "Bazı seyahatler için en düşük fiyatlar genellikle kalkıştan yaklaşık 1-4 ay sonra bulunur. Bu süre zarfında fiyatlar ortalama 40 dolar daha ucuzdur."

İlgili Haberler