Gram altın dolara eşlik etti bayram haftasına rekorla başladı

Gram altın dolara eşlik etti bayram haftasına rekorla başladı

Ons altında sakin seyir sürerken TL'nin dolar karşısında değer kaybının derinleşmesiyle gram altın yeni rekorunu kırarak 1600 TL'yi aştı.

A+A-

Cuma günü tarihi rekorunu tazeleyerek 1.589 TL’ye ulaşan gram altın, haftaya yükselişle başlamasının ardından bugün 1617 liraya ulaşarak yeni zirvesini kaydetti.

Gün içerisinde yeni rekorunu kaydeden gram altın saat 12.02 itibarıyla 1616 lira seviyesinde hareket ediyor. Böylece geçen haftayı 1559 liradan kapatan gram altın önceki kapanışın yüzde 3,7 üzerinden hareket ediyor.

Yıl başından bu yana yaşanan değişime bakıldığında ise 2023 yılına 1110 lira seviyesinden başlayan gram altın fiyatı, yüzde 45’in üstünde artış kaydetti.

Gram altın dolardaki yükselişten beslenirken, ons altında ise merkez bankalarının para politikalarına ilişkin belirsizlikler ve artan jeopolitik riskler etkili oldu.

Geçen hafta Fed’ten gelen şahin mesajların ardından ons altın üç ayın en düşük seviyesine gerilemişti.

Geçen haftayı yüzde 1,9 düşüşle kapatan ons altın, bugün yüzde 0,6 artışla ons başına 1927 dolara yükseldi.

Analistler, faizler yüksek kalmaya devam etse dahi ABD’de olası bir resesyon ve artan jeopolitik gerilimlerin, altında bir ralliyi tetikleme ihtimalinin olduğunu söylüyor.

İlgili Haberler