Gram altın fiyatları yeni rekorunu test etti

Gram altın fiyatları yeni rekorunu test etti

Küresel piyasalarda altın Fed'in para politikasına dair verdiği sinyallerin ardından dolar/TL ve ons altın üzerinden yapılan hesaplamaya göre gram altın da 1.233 TL ile yeni rekor seviyeyi test etti.

A+A-

Altın önceki iki seansta neredeyse yüzde 3 yükselmesi sonrası yatırımcıların Fed’in para politikasına ilişkin karmaşık sinyalleri değerlendirmesiyle yatay seyretti.

Sabah saatlerinde 1.994 doları gören ons altın sonrasında 1985 dolar seviyesine kadar çekildi. Gram altın tarafında da 1.233 TL ile rekor denemesi gerçekleşirken fiyatlama 1.220 TL sınırının altında dengelendi.

Değerli metal bankacılık krizi kaynaklı endişeler dolayısıyla güvenli liman talebi görmeyi sürdürüyor.

Öte yandan tahvil getirileri de düşüşünü üçüncü güne taşıyarak faiz getirisi olmayan altına destek sağladı.

Fed Başkanı Jerome Powell Çarşamba günü faiz kararı sonrası yaptığı açıklamada bankacılık krizi nedeniyle faiz artışlarına ara verilmesinin düşünüldüğünü ancak enflasyonun en önemli endişe kaynağı olmayı sürdürdüğünü ve gerekli görülmesi halinde borçlanma maliyetlerinin beklenenden daha fazla artırılacağını söylemişti.

Perşembe günkü veriler, ABD işgücü piyasasında beklentilerin üstünde bir sıkılığa işaret ederek dikkatlerin enflasyonist baskılar üzerinde kalmasına devam etmesini sağladı.

İlgili Haberler