Gram altın fiyatlarında yeni rekor: 1300 TL'ye adım adım

Gram altın fiyatlarında yeni rekor: 1300 TL'ye adım adım

ABD enflasyon verilerinin beklentilerin altında gelmesiyle Fed'in faiz artırımında frene basacağına dair beklentinin artması altın fiyatlarını hareketlendirdi. Türkiye'de yükselen dolar/TL'nin de etkisiyle gram altın yeni rekorunu kırdı.

A+A-

Altın, yatırımcıların ABD’de üretici fiyatlarında (ÜFE) beklenenden daha dik bir düşüş gösteren yeni verileri değerlendirmesi ve Fed'in parasal sıkılaştırma döngüsünü yakında durduracağına dair piyasa görüşünü güçlendirmesinin ardından rekor seviyelere yakın seyrini sürdürüyor.

Spot altın ons başına 2037 dolardan işlem görüyor. Gram altın ise sabah saatlerinde 1273,59 TL ile yeniden rekor kırarken gün içinde gerileyerek 1269 TL seviyelerine çekildi.

Kıymetli metal haftalık bazda art arda ikinci kez kazançla kapatmaya hazırlanırken enflasyonist baskıların hafiflemesi ve faizlerinin bu yılın sonuna dek düşeceği beklentisiyle rekor seviye olan 2075,47 dolar seviyesine yaklaşıyor.

Perşembe günü yayımlanan verilere göre ABD üretici fiyatları pandeminin başladığı dönemden bu yana en büyük düşüşünü Mart ayında yaşadı. ABD doları da düşüşünü dördüncü güne taşıyarak dolar üzerinden fiyatlandırılan emtialara olan ilgiyi artırdı.

Çarşamba açıklanan verilere göre ABD’de enflasyon bir yıl öncesine göre yüzde 5,6 artış göstermesinin ardından Fed’in Mayıs ayındaki bir sonraki toplantısında enflayonu sert bir şekilde bastırmak için yeni bir faiz artışı gerçekleştirmesi bekleniyor.

İlgili Haberler