Bayram öncesi şehirlerarası ulaşıma zam geldi

Bayram öncesi şehirlerarası ulaşıma zam geldi

Otobüs biletlerine bayram öncesi zam geldi. Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hem kara yolu hem de hava yolu taşımacılığında bilet fiyatları sezon üstüne çıktı.

A+A-

Ramazan Bayramı tatili, hem hava hem de kara ulaşımında yoğunluğa neden oldu. Bayramda seyahat etmek isteyenler, artan ulaşım fiyatlarıyla karşılaştılar.

Yiğitcan Yıldız'ın Habertürk'teki haberine göre, özellikle karayolu ulaşımında, bayram öncesi ve bayram haftası arasında fiyatlar yüzde 50'nin üzerinde arttı. Örneğin, İstanbul Otogarı'ndan İzmir'e bir otobüs yolculuğu yapmak isteyenler, Perşembe günü 350 TL öderken, Cuma günü aynı firmanın bilet fiyatı 500 TL'ye yükseldi. Benzer şekilde, bir gün arayla yapılan Bodrum yolculuğunda da yüzde 40'ın üzerinde fiyat değişimi yaşandı.

Gidilecek mesafe arttıkça, bir günlük zam oranı da katlanarak artıyor. Örneğin, İstanbul Otogarı'ndan Bodrum'a yapılacak bir otobüs yolculuğu Perşembe günü 450 TL iken, Cuma günü bu fiyat yüzde 66 artarak 750 TL'ye çıkıyor. Çoğu firma benzer şekilde fiyat artışı uyguluyor.

Havayolu seyahatlerinde de durum farklı değil. Bir havayolu şirketinde, İstanbul Havalimanı'ndan İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na 13 Nisan'da yapılacak bir yolculuk için bilet fiyatı öğlen saatlerinde 1.163 TL iken, 14 Nisan'da aynı saatlerde aynı güzergah için bilet fiyatı yine 1.163 TL olarak belirlendi. Şirketin, aynı güzergahta bayram haftasında uyguladığı fiyatlar 1.600 TL'ye kadar çıkıyor, ancak zam oranı otobüs biletlerindeki kadar yüksek değil.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan İzmir'e yapılacak bir uçak yolculuğunda ise, başka bir havayolu şirketi tercih edildiğinde, 13 Nisan'da bilet fiyatı 1.024 TL iken, 14 Nisan'da aynı yolculuk için fiyat 1.400 TL'ye yükseliyor. Bu da bir günde yüzde 40'a varan bir fiyat artışı anlamına geliyor.

İlgili Haberler