Gümüş fiyatında göstegeler aşağı yönlü

Gümüş fiyatında göstegeler aşağı yönlü

ABD faiz oranları yükseldikçe gümüşün cazibesi azalıyor. Gümüşün fiyatı üst üste beşinci seansta düşüş göstererek haftanın en düşük seviyesine gördü.

A+A-

Fed’in faiz artırımı olasılığı düşük olsa da, 2024 yılında faiz ayarlaması spekülasyonları artıyor. Boston Fed Başkanı Susan Collins'in uyarı niteliğindeki sözleri ve Fed raporunun uyumu, ılımlı ABD ekonomik büyümesine vurgu yapıyor. Ancak, işgücü piyasasının yavaşlaması ve gevşeyen enflasyon gibi zorluklar devam etmekte. .

Diğer taraftan Çin, geleneksel olarak gümüş tüketiminde öncü bir rol oynayan ülke ve ekonomik zorluklarla karşı karşıya. Ağustos ayında ihracatın %8,8 ve ithalatın %7,3 gerilediğini gösteren yeni istatistikler, Çin'in tüketim odaklı bir modele geçiş yaparken zorluklarla karşılaşacağını gösteriyor.

Gümüşe güçlü bir destek olan SPDR Gold Trust (GLD), varlıklarında %0,4'lük bir düşüş kaydetti. ABD faiz oranları yükseldikçe gümüşün cazibesi azalıyor çünkü faiz getirisi sağlamıyor.

Güçlü ABD doları, Fed’in temkinli iyimserliği ve Çin'in ekonomik zorlukları, gümüş için kısa vadeli tahminlerde düşüş eğilimi gösteriyor.

Gümüş teknik analizi

Gümüş (XAGUSD) 23,08$ fiyat seviyesinde işlem görüyor ve düşüş eğilimi gösteriyor. Varlık, 200-4 saatlik hareketli ortalamanın (23,70$) ve 50-4 saatlik hareketli ortalamanın (24,12$) altında işlem görüyor. 14-4 saatlik RSI 24,32 ile aşırı satım bölgesinde yer alıyor ve aşağı yönlü momentumun yavaşlamasına işaret ediyor. Ana destek bölgesi olan 22,70 ila 22,28$ arasında fiyat seviyesi korunmaktadır, ancak ana direnç bölgesi olan 25,00 ila 25,27$ arasında fiyat önemli ölçüde altında seyrediyor. Bu nedenle, gümüş için piyasa duyarlılığı kısa vadede düşüş eğilimine işaret etmekte.

İlgili Haberler