GÜNDEM - KKO ve güven endeksleri izlenecek

GÜNDEM - KKO ve güven endeksleri izlenecek

TCMB tarafından Reel Kesim Güven Endeksi ve kapasite kullanım oranı rakamları açıklanacak. TÜİK ise, Ekim ayına ilişkin Sektörel Güven Endekslerini yayımlayacak.

A+A-

Yurt dışında öne çıkan bir verinin olmadığı haftanın ilk günü, yurt içinde kapasite kullanım oranı verileri izlenecek.

-Öne Çıkan Başlıklar..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin gerçekleriyle ekonominin işleyişle ilgisi bulunmayan ülkemizin kur spekülasyonu denilen bir olayla karşı karşıya kaldık. Ve bunu bir saatte atıverdik" dedi. Erdoğan, "Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar. Faiz sebep, enflasyon neticedir. Biz bu çarkı da inşallah bozacak ve milletimi asli noktadaki hedeflerine ulaştıracağız" dedi.

Kur korumalı vadeli mevduat hesapları ile döviz tevdiat hesaplarından dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilen mevduat hesaplarında sıfır stopaj uygulanması yürürlüğe girdi.

Almanya ve Rusya'dan üst düzey temsilcilerin Ukrayna ihtilafını görüşmek üzere ocak ayında bir araya geleceği açıklandı.

Çin'de sanayi şirketlerinin karlarında büyüme Kasım ayında Ekim ayına göre çok daha yavaş bir büyüme gösterdi.

Japonya'da perakende satışlar Kasım ayında beklentilerin üzerinde artış gösterdi.

Cebr tarafından hazırlanan Dünya Ekonomi Ligi Tablosu 2022 raporuna göre, Küresel ekonomik büyüklüğün gelecek yıl 100 trilyon doları aşması ve Türkiye ekonomisinin gelecek 5 yılda ortalama yüzde 3,4 büyümesi bekleniyor.

-Yurt İçi Gündem..

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Reel Kesim Güven Endeksi ve kapasite kullanım oranı rakamları açıklanacak. Kapasite kullanım oranı Kasım ayında yüzde 78,1, Reel Kesim Güven Endeksi ise 108,4 seviyesinde açıklanmıştı (10.00).

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayına ilişkin Sektörel Güven Endekslerini yayımlayacak. Hizmet Sektörü Güven Endeksi bir önceki ay yüzde 0,7 düşüşle 119,4 seviyesinde gelmişti (10.00).

-Yurt Dışı Gündem..

Avrupa'da öne çıkan bir veri bulunmazken, ABD'de tek veri Dallas Fed Teksas İmalat Aktivite Endeksi olacak (18.30).

ABD'de ayrıca 2 ve 5 yıllık tahvil ihaleleri bulunuyor.

İlgili Haberler