Hackerlar ABD ve Trump'ın gizli belgelerini el geçirdi, fidye için süre verdi

Hackerlar ABD ve Trump'ın gizli belgelerini el geçirdi, fidye için süre verdi

Hackerlar Perşembe Gününe Kadar Fidye Ödenmezse Georgia Davasındaki Trump Belgelerini Yayınlamakla Tehdit Ediyor

A+A-

ABD'de Fulton County adlı bir bölgede web sitelerini çökerten ve LockBit 3.0 olarak adlandırılan hacker grubu, Donald Trump'a dair yasal belgeler dahil olmak üzere hükümet mahkeme belgelerini açıklamakla tehdit ediyor.

Grup, İngilizce ve Rusça olarak yaptığı açıklamada, çalınan belgelerin özellikle Donald Trump'ın mahkeme davalarıyla ilgili önemli bilgiler içerdiğini belirtti.

Başlangıçta 2 Mart Cumartesi günü için ödeme tarihi belirleyen LockBit 3.0, sonradan 29 Şubat Perşembe günü Doğu Saatiyle 08:49 olarak tarihi değiştirdi..

donald trump manhattan court criminal trial

Grup genellikle özel kanallarda müzakere yaptığı için kesin fidye miktarı açıklanmadı.

20 Şubat'ta gerçekleşen ve 34 sunucunun kapatılmasına yol açan kolluk kuvveti baskınına rağmen LockBit 3.0 hızla faaliyetlerine devam etti. FBI ve Birleşik Krallık Ulusal Suç Ajansı tarafından gerçekleştirilen bu baskın, grubun bilgisayar korsanlığı faaliyetleriyle bağlantılı olduğu iddia edilen iki Rus vatandaşına karşı bir iddianamenin açıklanmasına neden oldu.

LockBit 3.0'ın yöneticisi LockBitSupp, kısa bir süre önce grup olarak yeniden ortaya çıkarak, Fulton County'nin resmi web sitesinden alınan belgelerin yedek kopyalarına sahip olduklarını iddia etti ve fidye taleplerini yeniledi.

Grup, Trump'ın ceza davasıyla ilgili sızdırılan belgelerin 2024 başkanlık seçimlerini etkileyebileceğini ima ederek, durumun aciliyetinin FBI'ın hızlı hareket etmesine neden olduğunu öne sürdü. Ancak resmi kayıtlar FBI'ın LockBit 3.0'a yönelik soruşturmasının birkaç yıldır devam ettiğini gösteriyor.

LockBit 3.0'ın hedefleri sadece Fulton County ile sınırlı değil; web sitelerinde 11 farklı şirket için devam eden fidye talepleri bildiriliyor.

Fulton County'nin bilgisayar sistemlerinin 27 Ocak'taki hack saldırısıyla ele geçirilmesi, Trump'la ilgili zaten çekişmeli olan yasal süreci daha da şiddetlendirdi. Bölge savcısı, eski başkanı Georgia'daki 2020 seçim sonuçlarını tersine çevirmek için yasadışı bir komplo düzenlemekle suçllamıştı.

LockBit'in yenilenen fidye tehdidi, bölge savcısına yönelik usulsüzlük iddiaları arasında devam eden soruşturmanın kaderinin belirsiz olduğu Fulton County mahkeme salonundaki çalkantılı duruşmalarla aynı zamana denk geldi.

Bu haber toplam 860 defa okunmuştur
İlgili Haberler