Bitcoin yerinde durmuyor: 64 bin doları da gördü

Bitcoin yerinde durmuyor: 64 bin doları da gördü

En büyük kripto para birimi Bitcoin yükselişini sürdürüyor. Akşam saatlerinde 64 bin doları da gören Bitcoin, yıl başından bu yana yüzde 50'ye yakın artış gördü.

A+A-

Bitcoin, gün içinde yüzde 10’un üzerinde artışla 62 bin doların üzerini test etti.

VanEck Associates Dijital Varlık Araştırmaları Başkanı Matthew Sigel, "Dijital altın tarafında risk almayan isteyen hem perakende hem de kurumsal yatırımcıların ilgisinin arttığına dair kanıtlar görüyoruz. Tarih, daha da dik ve şiddetli rallilerin kapıda olduğunu gösteriyor" yorumunu yaptı.

Yine de bazı analistler rallinin gerilmekte olduğu görüşünde. Singapur'daki OSL SG Pte'nin İşlem Masası Müdürü Stefan von Haenisch, potansiyel bir risk olarak Bitcoin alımlarını finanse etmek için borçlanma maliyetlerinin yükseldiğine işaret etti.

Stefan von Haenisch, "Böylesine agresif bir hareketin ardından bir düzeltme kaçınılmaz görünüyor - fonlama oranları bu kadar yüksek primlerle, uzun vadeliler arasındaki kaldıracın ortadan kalkması an meselesi. Bitcoin'de 50 bin doların ortalarına doğru bir düzeltme şaşırtıcı olmayacaktır" değerlendirmesini yaptı.

Bitcoin, Kasım 2021'de 69 bin dolar ile tarihi zirvesini görmüştü. Bitcoin bu yükselişi ile zirve seviyesinin yaklaşık halen gerisinde.

İlgili Haberler