Halk Yatırım Otokar (OTKAR) için hedef fiyatını açıkladı

Halk Yatırım Otokar (OTKAR) için hedef fiyatını açıkladı

Halk Yatırım, OTKAR-Otokar için hedef fiyatını 521,2 TL'den 772,4 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu.

A+A-

Halk Yatırım Otokar (OTKAR) için hedef fiyatını paylaştı. Halk Yatırım'ın raporunda öne çıkan noktalar şöyle:
Savunma sanayi ve ticari araç segmentleri cephesinde alınan siparişlerle ihracat gelirlerinin güçlü seyrini sürdüreceğini düşünüyoruz. İhracat odaklı stratejisini bu yıl hem savunma hem de ticari araç segmentlerine yoğunlaşarak sürdüren Otokar’ın ihracatlarının ciro içerisindeki payının 8 puan artışla %81 seviyesine yükseleceğini öngörüyoruz. Özellikle, şirketin iştiraklerinin bulunduğu bölgelerde olası yeni siparişlerin gündeme gelmesi bu öngörümüzün güçlenmesinde kritik olacaktır. Buna ilaveten, Türkiye’nin Körfez ülkeleri ile yaptığı anlaşmalar ve savunma sanayi cephesinde atılan adımların da önümüzdeki çeyreklerde yeni siparişlerde tetikleyici güç olacağını düşünüyoruz. Şirket bu segmentte en son yurt dışından yaklaşık $136 mn tutarında 4x4 zırhlı araç siparişi aldı.

Yedek parça, bakım ekipmanları ve eğitim hizmetlerini de içeren sözleşme kapsamında, araçların teslimatlarının bu yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Şirketin $103 mn ve €155 mn tutarındaki bakiye siparişleri ışığında oluşturduğumuz öngörülerimiz, 2024 yılında savunma sanayi segmenti gelirlerinin toplam ihracat gelirleri içerisindeki payının %29 seviyesine ılımlı yükseleceğine işaret ediyor (2023: %27,5). Tahmin aralığımızın geri kalan sürecinde ise bu oranın %31-35 bandında gerçekleşeceğini öngörüyoruz. Ticari araçlar cephesinde devam eden IVECO teslimatlarının bu yıl hız kazanacağı beklentisine ek olarak, İtalya’da bağlı ortaklık kurulması şirketin ihracat performansını destekleyecek bir katalist olarak öne çıkıyor. Bununla beraber bu yılın Türkiye dışında Güney Amerika ve Doğu Avrupa gibi bölgelerde de belediye seçimlerinin yapılacağı birdönem olması nedeniyle, küresel çapta güçlü seyredeceği öngörülen ticari araç talebinin Otokar’ın ihracat gelirlerini olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz. Bu yıl %50 artışla 25,63 mlr TL’ye yükseleceğini öngördüğümüz ticari araç gelirlerinin %79’unun otobüs segmenti gelirlerinden oluşacağını öngörüyoruz. Otobüs segmenti özelinde de ciroda ihracatların payının bu yıl 25 puan artışla %95’e yükseleceğini ve tahmin aralığımız boyunca da %90 seviyesi üzerindeki seyrini sürdüreceğini öngörüyoruz. Savunma sanayi ve ticari araç segmentlerine ilişkin beklentilerimiz doğrultusunda bu yıl cironun %57 artışla 42,82 mlr TL’ye yükseleceğini öngörüyoruz.
 Kârlılığı yüksek ürünlerin satış karmasına dahil olmasıyla operasyonel kârlılığın güçlü seyrini sürdüreceğini öngörüyoruz. Ciroda ihracat ağırlıklı görünümün devam edeceği öngörüsünün beraberinde, operasyonel giderler marjının korunaklı seyrini sürdüreceğini düşünüyoruz. Bu çerçevede FAVÖK’ün 2024’te %89 artışla 3,13 mlr TL’ye yükseleceğini tahmin ediyoruz. Böylece FAVÖK marjının da yükseliş eğilimini sürdürerek 1,2 puan artışla %7,3’e yükseleceğini tahmin ediyoruz. Otokar’ın güçlü operasyonel karlılık görünümünü sürdüreceği beklentisiyle FAVÖK marjının 2027 yılında %8’e ulaşacağını öngörüyoruz.
 Değerleme. Modelimizde yaptığımız revizyonlar ışığında Otokar için 521,20 TL olan 12 aylık hedef fiyatımızı 772,40 TL’ye yükseltiyor; ‘AL’ tavsiyemizi sürdürüyoruz.
 Riskler. Emtia fiyatlarında görülebilecek sert yükselişler ve güçlü TL şirketin operasyonel karlılığı üzerinde aşağı yönlü risk unsurları olarak öne çıkıyor. Ayrıca, ihracat siparişlerinin iptal edilmesi ve borçlanma maliyetlerinde görülebilecek artışlar da karlılık görünümünü olumsuz etkileyebilir.


İlgili Haberler