Hindistan'ın bilgisayar ithalatı kısıtlamalarına Apple'dan tepki

Hindistan'ın bilgisayar ithalatı kısıtlamalarına Apple'dan tepki

Apple ve diğer ABD'li teknoloji devleri, Hindistan'ın bilgisayar ithalatı kısıtlamalarını protesto eden ortak mektubu imzaladı.

A+A-

Bu hafta ABD'li yetkililere gönderilen bir mektupta sekiz Amerikan ticaret grubu, hükümetten Hindistan'ı 1 Kasım'dan itibaren teknoloji ithalatı için dizüstü bilgisayarlar ve tabletlerden sunucular ve veri merkezi bileşenlerine kadar her şeyi kapsayan yeni bir lisans zorunluluğu getirecek olan politikayı yeniden gözden geçirmeye teşvik etmesini istedi.

Hindistan kurallardaki değişiklik için bir neden belirtmedi, ancak bu hamlenin Başbakan Narendra Modi'nin teknoloji sektöründe yerli üretimi teşvik etmeye yönelik "Made in India" kampanyasının bir diğer ayağını oluşturan yerel üretimi artırma çabası olduğu düşünülüyor.

Bloomberg tarafından görülen ortak bir nota göre, ticaret grupları bu hamlenin "ticareti önemli ölçüde aksatabileceğini, Hindistan'ı küresel tedarik zincirlerine daha yakından entegre etme çabalarını engelleyebileceğini ve her iki ülkedeki işletmelere ve tüketicilere zarar verebileceğini" söyledi. Politika aslında bu ayın başlarında yürürlüğe girecekti, ancak yetkililer etkilenen şirketlere gerekli lisansı almaları için üç aylık bir erteleme tanıdı.

Bilgi Teknolojileri Endüstrisi Konseyi, Ulusal İmalatçılar Birliği ve Yarı İletken Endüstrisi Birliği gibi ABD endüstri grupları, Amerikan yapımı bilgisayar ve elektronik cihazların Hindistan'a sevkiyatını etkileyebileceğini, malların serbest akışını engelleyebileceğini ve ilgili tüm ülkeler için ticari faaliyetleri zorlaştırabileceğini söyledikleri planlanan lisanslama kurallarına itiraz ettiler.

Apple, Intel ve teknoloji ve üretim alanında faaliyet gösteren diğer ABD şirketleri tarafından imzalanan mektupta, "Bu potansiyel ancak işletmelerin öngörülebilir bir düzenleyici ortam konusunda güvenceye sahip olmaları halinde elde edilebilecektir" denildi.

İlgili Haberler