Hisseleri çakılan ve Nasdaq'ı da aşağı çeken Tesla otopilottayken kamyona çarptı

Hisseleri çakılan ve Nasdaq'ı da aşağı çeken Tesla otopilottayken kamyona çarptı

Nasdaq'ın en sert düşen şirketlerinden biri olan Tesla'da otopilot mod yeni bir kazaya yol açtı. Reuters, otopilottaki Tesla aracın Pennsylvania'da duran kamyona çarptığını paylaştı.

A+A-

Polis, Autopilot yazılımıyla çalışan bir Tesla aracının Cuma gecesi Pennsylvania'daki bir otoyolda sabit bir kamyona çarptığını ve otomobil üreticisinin sürücü destek sistemine yönelik incelemelerin arttığını söyledi.

Pennsylvania Eyalet Polisi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Tesla'nın aynı şeritte park halinde bulunan ve sağ şeridin kapatılması için trafik kontrolü sağlayan bir Freightliner yarı kamyonun arka tarafına çarptığında orta şeritte seyahat ettiğini söyledi.

Polis, aracın Autopilot'ta olması nedeniyle kontrolü kaybettiğini söyledi ve 18 yaşındaki erkek sürücünün "dikkatsiz sürüş" ile suçlandığını ekledi.

Polise göre olayda yaralanan olmadı. Halkla ilişkiler departmanı bulunmayan Tesla, yorum talebine yanıt vermedi.

ABD'li düzenleyiciler, Autopilot'taki Tesla araçlarının park halindeki acil durum araçlarıyla çarpıştığı bir dizi kazayı araştırıyor.

Şubat ayında bir Tesla Model S, Walnut Creek, Kaliforniya'da sabit bir itfaiye aracına çarparak aracın sürücüsünün ölümüne neden olmuş ve Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi tarafından bir soruşturmayı tetiklemişti.

Tesla, Autopilot'un bir aracın kendi şeridi içinde otomatik olarak yönlenmesini, hızlanmasını ve fren yapmasını sağladığını, ancak bu özelliklerin aktif sürücü denetimi gerektirdiğini ve aracı otonom hale getirmediğini söylüyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler