Hong Kong bankalarına çıplak açığa satış cezası

Hong Kong bankalarına çıplak açığa satış cezası

Güney Kore'nin borsa gözlemcisi Pazar günü yaptığı açıklamada, Hong Kong merkezli iki yatırım bankasının çıplak açığa satış yaptığını tespit ettiğini ve bunun da muhtemelen rekor cezalara yol açacağını söyledi.

A+A-

Güney Kore, iki Hong Kong bankasına çıplak açığa satış cezası vermeye hazırlanıyor. Mali Denetim Servisi (FSS) tarafından yapılan açıklamada, adı açıklanmayan iki yatırım bankasının sırasıyla toplam 40 milyar won (29,58 milyon dolar) ve 16 milyar won tutarında çıplak açığa satış işlemi gerçekleştirdiği belirtildi.

Hisse senetlerinin çıplak açığa satışı Güney Kore'de Sermaye Piyasası Kanunu tarafından yasaklanmış durumda. FSS, küresel bankaların ihlallerinin sırasıyla Mayıs 2022'ye kadar dokuz ay ve Aralık 2021'e kadar beş ay olmak üzere uzun dönemlere yayıldığını ve rekor miktarda para cezasıyla sonuçlanmasının beklendiğini söyledi.

FSS, yetkililerin yabancı yatırımcılar için daha elverişli bir ortam sağlama çabalarına aykırı olan bu tür ihlallerin tekrarlanmasının önlenmesi gerektiğini ve diğer benzer yatırım bankalarındaki uygulamaları da inceleyeceğini söyledi.

İlgili Haberler