Hong Kong yeniden büyümeye döndü

Hong Kong yeniden büyümeye döndü

Hong Kong ekonomisi 2022'deki daralmalarının ardından ilk çeyrekte %2,7 büyüdü

A+A-

Çin'e bağlı Hong Kong Özel İdari Bölgesi, 2022'de yaşadığı ekonomik küçülmenin ardından 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 2,7 oranında büyüme gösterdi.

Devlet yayın organı RTHK'ya göre, Hong Kong Yöneticisi John Lee Ka-chiu, bugünkü Yürütme Konseyi toplantısı öncesi bu döneme ait büyüme verilerini açıkladı.

Lee, ekonominin geçen yıla kıyasla ilk çeyrekte daha iyi performans gösterdiğini belirterek, şehrin gayrisafi hasılasının ocak-mart döneminde yüzde 2,7 arttığını ifade etti.

Lee Ka-chiu, ihracattaki düşüşe rağmen, Çin anakarasının hızlı ekonomik toparlanması ve uluslararası uçuşların normale dönmesi nedeniyle ikinci çeyrekte daha iyi bir ekonomik performans beklentisi içinde olduklarını kaydetti.

Lee Ka-chiu, 1 Mayıs İşçi Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte, 320.000'i Çin anakarasından olmak üzere toplamda 760.000 turistin Hong Kong'u ziyaret ettiğini belirtti ve tatilin sonunda Çinli turist sayısının 600.000'e ulaşacağını tahmin etti.

Turizmin canlanmasının diğer iş sektörlerini de olumlu etkileyerek ekonomik büyümeye ve istihdamın artışına katkı sağlayacağını belirten Lee, Hong Kong'un "dinamik ve çekici şehir" imajının güçleneceğine inandığını vurguladı.

Hong Kong'un gayrisafi hasılası, 2022'nin ilk çeyreğinde yüzde 3,9, ikinci çeyreğinde yüzde 1,4, üçüncü çeyreğinde 4,5 ve dördüncü çeyreğinde 4,5 oranında daralmıştı.

Kent en son 2021 yılında son çeyrekte yüzde 4,8 büyüme kaydetmişti.

Geçen yıl Omicron varyantı sebebiyle yaşanan Kovid-19 salgını nedeniyle uygulanan karantina önlemleri ve sınırların kapanması, ekonomik faaliyetler ve ihracat üzerinde olumsuz etki yaratırken, Hong Kong'un global bağlantılarını ve Asya'nın finans ve ticaret merkezi konumunu zayıflatmıştı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler