Huawei yasağı Alman demiryolu operatörüne 400 milyon euro'ya mal olacak

Huawei yasağı Alman demiryolu operatörüne 400 milyon euro'ya mal olacak

Spiegel dergisinin haberine göre Almanya'nın ulusal demiryolu operatörü, Huawei tarafından tedarik edilen altyapısındaki tüm bileşenleri değiştirmek için 400 milyon Euro'ya kadar harcama yapmak zorunda kalacak.

A+A-

Raporda, şirket içi bir belgeye atıfta bulunularak, Alman hükümetinin kısa vadede Huawei bileşenlerini yasaklamaya karar vermesi halinde, devlete ait olan Deutsche Bahn'ın projelerinde beş ila altı yıllık gecikmelerle karşı karşıya kalacağı belirtildi.

Deutsche Bahn'dan bir sözcü, şirketin iç belgeler hakkında yorum yapmayacağını söyledi.

Alman hükümeti şu anda, Çinli şirketlerin kritik altyapı üzerindeki etkisine ilişkin daha geniş endişelerin ortasında, Huawei ve ZTE'nin belirli bileşenlerinin telekom ağlarında yasaklanıp yasaklanmayacağını gözden geçiriyor.

Huawei'nin tamamen yasaklanması yönündeki herhangi bir karar Pekin'in öfkeli tepkisini çekecektir; Çin Dışişleri Bakanlığı Berlin'i kendi çıkarları ve uluslararası kurallar doğrultusunda hareket etmeye çağırmıştır.

Faaliyetlerini dijitalleştirmeye çalışan Deutsche Bahn, geçtiğimiz Aralık ayında bir Deutsche Telekom iştiraki ile yeni IP ağının bileşenlerinin çoğunu Huawei teknolojisini kullanan bir şirkete tedarik etmesi için 64 milyon avroluk bir sözleşme imzaladı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler