IMF'den Fed'e uyarı

IMF'den Fed'e uyarı

IMF: Fed faiz artırımı için 2016'yı beklemeli

A+A-

Uluslararası Para Fonu IMF, ABD'nin ekonomik büyümesine dair beklentilerini aşağı çekerken, Fed'in ilk faiz artırımını 2016 yılına ertelemesi çağrısında bulundu. 

IMF'nin ABD ekonomisine dair yıllık gözden geçirme raporunda aşırı güçlenen dolar ve kötü hava koşulları gibi bir diz şokun, istihdam artışı ve ekonomik büyümeyi olumsuz etkilediği belirtildi ve ABD ekonomisinin bu yıl yaşayacağı büyümeye dair beklenti yüzde 3.1 seviyesinden yüzde 2.5 seviyesine indirildi.

IMF, Batı kıyısı limanlarındaki grevler ve petrol sektöründe yatırımların sert bir şekilde gerilemesi gibi unsurların da
büyümeyi baskı altına aldığını belirtti. Uzun vadeli işsizlik ve çalışan kesim içinde yarı zamanlı çalışanların yüksek oranı
nedeniyle istihdam piyasasında gevşek görünümün sürdüğü vurgulandı ve ücret artışlarının düşük düzeyde kalışına dikkat çekildi.  

Bu haber toplam 1666 defa okunmuştur

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.