İnfo Yatırım, Mavi hisseleri için tavsiyesini revize etti

İnfo Yatırım, Mavi hisseleri için tavsiyesini revize etti

İnfo Yatırım: MAVI'yi hisse önerileri listemizde tutmaya devam ediyoruz.

A+A-

İnfo Yatırım, MAVI Finansal Değerlendirme Raporu'nu açıklanan bilanço sonrası güncelledi. İşte İnfo Yatırım'ın Mavi değerlendirmesi.

Beklentilerde Yukarı Yönlü Revizyon

Mavi Giyim, 2023 yılının ikinci çeyreğinde beklentilerin %9 üstünde 4,5 milyar TL ciro, beklentilere paralel 948,6 milyon TL FAVÖK ve 472 milyon TL olan konsensüs beklentinin %36 üstünde 643,7 milyon TL net kar açıkladı. Geçen çeyreğe göre ciro %13, FAVÖK %5, net kar %26 arttı. Yarı yıldan yarı yıla bakıldığında 6A22'ye göre ciro %104, FAVÖK %69, net kar %66 artışa işaret etti .

2023 ilk yarısında global gelirin %67’si perakende, %23’ü toptan, %10’u e-ticaret kanallarından gerçekleşti. Gelirin %87’si Türkiye satışlarından oluşurken, yurt dışı gelirler yılın ilk yarısında %8 artış gösterdi.

Mavi Giyim, yılın ilk yarısında yılın ilk yarısında güçlü marka bilinilirliği ile global perakendede %110, toptanda %99, e-ticarette ise %80’lik büyüme gerçekleştirdi. Türkiye operasyonlarında ise perakende gelirler %114, birebir mağaza satışları %116, e-ticaret satışları ise %95 arttı. Etkin maliyet yönetimi bu dönemde de etkisini gösterdi.

Yükselen enflasyon ve ücret artışları karşısında faaliyet giderlerinin satışlara oranında 150 baz puan iyileşme kaydedildi. Öne çekilen talep ile adetsel bazda büyüme sürdü. Şirket tarafından beklentilerde de yukarı yönlü revizyona gidildi. Konsolide gelir büyümesi %75'ten %80'e, yeni mağaza açılış hedefi ise 5 mağazadan 8 mağazaya güncellendi. Açıklanan finansalların hisse üzerine olumlu katkı yapmasını bekliyor, MAVI'yi hisse önerileri listemizde tutmaya devam ediyoruz.

İlgili Haberler