iPhone 15 Pro'nun titanyum tasarımı dayanıksız çıktı

iPhone 15 Pro'nun titanyum tasarımı dayanıksız çıktı

İlk iPhone 15 Pro düşürme testi, yeni yuvarlak kenarlı titanyum tasarımın daha az dayanıklı olduğunu gösteriyor.

A+A-

AppleTrack'ten Sam Kohl, Avustralya'ya uçarak YouTube'da bulunan ilk iPhone 15 düşme testini gerçekleştirdi. Kohl'un videosuna göre, yeni yuvarlatılmış titanyum kenarlar düşme testi dayanıklılığı açısından oldukça dayanıklı olan iPhone 14 Pro tasarımından daha zayıf çıktı.

iPhone 14'teki düz paslanmaz bant darbenin çoğunu emerken, iPhone 15 Pro'nun yuvarlatılmış titanyum kenarları darbenin ön ve arka cama yayılmasına ve örümcek ağı şeklinde çatlaklara neden oluyor.

Titanyum ve paslanmaz çelik kenarları doğrudan karşılaştırdığımızda, 14 Pro'nun paslanmaz çelik bandının çizikleri daha çabuk gösterdiği görülüyor. Ancak yapısal bütünlük, telefonun genel olarak daha iyi performans göstermesine yardımcı oluyor.

Düz kenardan hafifçe yuvarlatılmış kenara geçişin yanı sıra, bir başka faktör de paslanmaz çeliğin malzeme olarak özelliklerinin, gerilim altında esneyerek birçok durumda şok emici görevi görebileceği anlamına geliyor. Titanyum nispeten sert ve bu da meydana gelen herhangi bir darbenin cihazın diğer alanlarına dağılması gerektiği anlamına gelir.

Düşürme testinde, 14 Pro en sonuna kadar neredeyse mükemmel durumda kalırken, 15 Pro camı, ilk olarak köşelerde ortaya çıkan örümcek ağı çatlakları ile yaklaşık yarı yolda parçalanmaya başladı. Ardışık düşmeler 15 Pro'nun camında arka ve ön tarafta artan derecelerde hasara neden oldu. Sonunda, iPhone 15 Pro ekranının alt yarısı tamamen arızalandı (yalnızca beyaz pikseller gösteriliyor) ve arka kamera modülü kasadan tamamen ayrıldı.

iPhone 15 Pro, çatlamalara karşı 14 Pro kadar dayanıklı olmasa da yine de iyi dayandı. Camın çatlaması için beton üzerine birden fazla kez düşmesi gerekti ve Ceramic Shield ön cam kapak sayesinde ekran camının gözle görülür şekilde kırılması daha da uzun sürdü.

Ayrıca, düşme testlerinin bilimsel olmadığı ve iPhone'un nasıl performans gösterdiğine dair net bir resim elde etmek için bu tür testlerin sonuçlarını tekrarlamak için gerçekten birçok farklı kişiye ihtiyacınız olduğunu her zaman göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

İlgili Haberler