iPhone batarya ömrünü uzatmak için 8 pratik ipucu

iPhone batarya ömrünü uzatmak için 8 pratik ipucu

iPhone'unuzun gece boyunca çalışmaya devam etmesini sağlamak için uygulamak isteyebileceğiniz bazı yararlı pil ipuçlarını bir araya getirdik.

A+A-

Apple iPhone kullanıcıları genellikle batarya ömründen şikayetçi. Ancak alacağınız bazı önlemlerle batarya ömrünü uzatabilirsiniz. İşte iPhone batarya ömrünü uzatmanızı sağlayacak 8 pratik ipucu:

1. Dokunsal Klavye Geri Bildirimini Devre Dışı Bırakma

Ekrandaki tuşlara dokunduğunuzda dokunsal geri bildirim sağlayan klavye seçeneğini açtıysanız, pil ömrünü etkileyebileceğinden geçici olarak kapatmanız batarya ömrünü artırabilir.

2. AirDrop Paylaşımını Kapatın

iOS 17 çalıştıran iki iPhone'u veya iOS 17 çalıştıran bir iPhone ile watchOS 10.1 veya sonraki bir sürümünü çalıştıran bir Apple Watch'u bir arada tuttuğunuzda, iPhone yakınlık tabanlı bir AirDrop veya kişi aktarım protokolü başlatır. Bunu sürekli olarak tetikliyorsanız pilinizi tüketebilir. iPhone'unuz başka birçok iPhone'un yakınındaysa ve AirDrop arayüzünü tekrar tekrar alıyorsanız bunu kapatmanız gerekir.

3. Çevrimdışı Haritaları Kullanın

Bir yere seyahat ediyorsanız, iOS 17 veya sonraki sürümleri çalıştıran iPhone'larda bulunan bir özellik olan Apple Haritalar'ı çevrimdışı kullanım için indirirseniz pil ömründen biraz tasarruf edebilirsiniz. Çevrimdışı haritalar özellikle hücresel bağlantının zayıf olduğu bir yere gidiyorsanız kullanışlıdır çünkü piliniz bitmeden adım adım yol tarifi alabilirsiniz. Hücresel bağlantıyı zayıf bölgelerde kapattığınızdan emin olun.

4. Canlı Etkinlikleri Kapatın

Canlı Etkinlikler, uygulamaların devam eden bir bildirimi Kilit Ekranında veya Dinamik Ada'da tutmasına izin verir, bu da pilin gözle görülür şekilde tükenmesine neden olabilir.

5. Her Zaman Açık Ekranı Kapatın (Always-On)

iPhone 14 Pro veya iPhone 15 Pro'nuz varsa her zaman açık ekran sayesinde iPhone'unuz kilitli olsa bile Kilit Ekranı'nda saati, duvar kağıdınızı, widget'larınızı ve Canlı Etkinlikler'i görebilirsiniz.

Ekran, pili korumak için 1Hz yenileme hızı kullanıyor ve iPhone cepteyken ekran kapanıyor, ancak her zaman açık ekran yine de pili her zaman açık olmayan ekrana göre daha hızlı tüketiyor.

6. Odak Modlarını Kullanma

Apple'ın yerleşik Odak seçeneği, aldığınız bildirimlerin sayısını azaltabilir ve daha az bildirim, uygulamaların ekranınızı uyandırması ve pil tüketimine neden olması için daha az fırsat anlamına gelir.

Odak modları, hangi uygulamaların ve kişilerin size ne zaman bildirim gönderebileceğini seçmenize olanak tanır; böylece çalışma saatlerinde yalnızca iş bildirimleri aldığınızdan emin olabilir ve kişisel zamanlarınızda iş bildirimlerinizi sınırlayabilirsiniz. Araba kullanırken, uyurken, egzersiz yaparken ve aklınıza gelebilecek diğer tüm senaryolarda bildirimleri sınırlayabilirsiniz.

Odak modu sona erdiğinde tüm bildirimlerinizi almaya devam edersiniz, ancak birden fazla uyarı yerine hepsini tek bir uyarıda alırsınız. Uygulamalardan gelen istenmeyen bildirimleri kapatmak, pil ömründen tasarruf etmek için hala en iyi yöntemdir, ancak Odak modları, aldığınız bildirim sayısını azaltırken bildirimlerinizi korumanıza izin verir.

Apple, Odak modlarının kurulumunu nispeten kolaylaştırdı, ancak her şeyi çalıştırmak için hala biraz çalışma gerekiyor, bu yüzden özel bir Odak kılavuzumuz var. Tüm Odak özelliklerini Ayarlar uygulamasının Odak bölümünde bulabilirsiniz.

7. Uygulamaların Konuma Ne Zaman ve Ne Sıklıkta Erişebileceğini Sınırlayın

Uygulamaların ve hizmetlerin istemediğiniz şeyleri yapmadığından emin olmak için gizlilik ve erişim ayarlarını kontrol etmek her zaman iyidir.

Konumunuza erişimi olan uygulamaların bu verilere ne sıklıkla erişebileceğini sınırlamak pil ömründen tasarruf sağlayabilir.

Her uygulama için konum ayarları için dört olası seçeneğiniz var, ancak ne yaptığına bağlı olarak her uygulama için dört seçeneğin tümü her zaman mevcut olmayacak. 

8. Düşük Güç Modunu Kullanın

Düşük Güç Modu'nu açmak, çok fazla ayarla uğraşmak zorunda kalmadan pili korumak için faydalı bir dokunuş olabilir ve Denetim Merkezi'nden, Ayarlar uygulamasının Pil bölümünden veya Siri'yi kullanarak açabilirsiniz. Düşük Güç Modu arka plandaki etkinlikleri azaltır, kullanılmadığında ekranınızı daha hızlı kapatır, ekran yenileme hızını sınırlar, e-posta alımını sınırlar, görsel efektleri azaltır ve daha fazlasını yapar.

Düşük Güç Modu, Kısayollar kullanılarak belirli bir pil yüzdesinde açılacak şekilde ayarlanabilir; bu, ihtiyacınız olduğunda otomatik olarak açılmasını sağlamak için kullanışlı bir yoldur ve Düşük Güç Modunu açmayı sık sık hatırlamayan biriyseniz en iyi seçenektir.

İlgili Haberler