iPhone'un zor bulunan 16 yıllık bir modeli 190 bin dolara satıldı

iPhone'un zor bulunan 16 yıllık bir modeli 190 bin dolara satıldı

2007'den kalma 'az bulunur' Apple iPhone 190.000 dolara satılıyor.

A+A-

2007 model ilk Apple iPhone açık arttırmada 190.000 doların (yaklaşık 5 milyon 130 bin TL) üzerinde bir fiyata satılarak tahmini fiyatın çok üzerine çıktı.

Müzayedeyi düzenleyen LCG Auctions tarafından "Kutsal Kase" olarak adlandırılan 4GB'lık modelin 50,000-100,000$ aralığında bir fiyata alıcı bulması bekleniyordu.

Ancak çevrimiçi olarak 28 teklif aldıktan sonra telefonun değeri hızla yükseldi ve nihai satış fiyatı 190.372,80 $ oldu.

LCG Auctions, listede, son dokuz ay içinde, 2007 fabrika mühürlü ilk sürüm iPhone'un bir çift 8GB versiyonunun "rekor fiyatlara" satıldığını söylüyor. "Olağanüstü durumda" olan ve "olağanüstü bir koleksiyon parçası" olarak tanımlanan bu 4GB'lık model ise daha da "zor bulunuyor".

LCG Auctions'a göre, güncellenmiş 8GB modeli iki kat daha fazla depolama alanı ile sadece o zaman 100$ daha fazla fiyatla piyasaya sürüldükten sonra "yavaş satışlar" nedeniyle piyasada sadece iki ay kaldıktan sonra kaldırıldı. Telefonu bu kadar nadir ve değerli kılanın şey ise işte bu "sınırlı üretimi"

Bu yılın başlarında birinci nesil 2007 iPhone 63.000 dolardan fazla bir fiyata satılırken, açılmamış bir başka birinci nesil iPhone da Ekim ayında LCG Auctions tarafından yapılan bir listelemede 39.000 dolardan fazla bir fiyata satılmıştı.

iPhone, dünya çapında milyarlarca insanın iletişim kurma, ödeme yapma, işlerini yapma, fotoğraf çekme ve hatta sabahları uyanma şeklini değiştirdi. Düzinelerce sektörü (video kameralar, MP3 çalarlar, kapaklı telefonlar) öldürdü ve çok daha fazlasına da hayat verdi.

Apple'ın 2007'deki yıllık Macworld fuarında konuşan Apple'ın kurucu ortağı Steve Jobs sunumuna şöyle başlamıştı: "Bugün birlikte tarih yazacağız." Jobs, yeni akıllı telefonu iPod, telefon ve "İnternet iletişimcisi" olarak adlandırdığı bir özelliğe sahip olacak "devrimci bir cep telefonu" olarak nitelendirmiş ve o zaman için çok kötü olarak tanımladığı mobil web tarayıcıları hakkında "gerçek web taramasını bir telefona getirmek gerçek bir devrim," demişti.

Geçmişte Apple'ın diğer nadir hatıra eşyaları ya da Jobs'un hayatına dair kalıntılar da açık artırmalarda dudak uçuklatan fiyatlara satıldı.

Kasım ayında bir alıcı, Jobs'un sahip olduğu ve giydiği bir çift eski Birkenstock sandalet için 200.000 dolardan fazla para harcadı ve müzayede evi Julien's Auctions'a göre bir çift sandalet için açık artırmada ödenen en yüksek fiyat rekorunu kırdı.

İlgili Haberler