Irak Total'le enerji anlaşması görüşüyor

Irak Total'le enerji anlaşması görüşüyor

Irak Enerji Bakanı İhsan Abdül Cabbar, ülkesinin Fransız petrol şirketi Total ile petrol sahaları kurulumu, doğalgaz üretimi ve altyapı çalışmaları yapmak için 7 milyar dolar büyüklüğünde bir anlaşmayı değerlendirdiğini açıkladı.

A+A-

Asharq News haberine göre, anlaşmanın haziran ayı sonuna dek tamamlanması bekleniyor. Irak, ocak ayında Total CEO'su Patrick Pouyanne ile doğalgaz ve temiz enerji altyapısı inşası konusunda bir mutabakat anlaşması imzalamıştı.

Irak söz konusu anlaşma ile düşük karbon salınımlı bir sanayi ve 1 gigawattlık bir güneş enerjisi üretimi hedefliyor. Bakan, Irak'ın benzin ve benzin ithalatını 2021'de yüzde 50, 2022'de ise yüzde 90 düşüreceğini ve elektrik üretimini desteklemek için sınırlı miktarda benzin ithalatına ihtiyacı olacağını söyledi. Irak'ın mevcut gaz üretimi günlük 1.5 milyar fut küp seviyesinden, 2025'te günlük 4 milyar fut küpe ulaşacak.

Irak'ın 2010'da inşa ettiği gazla çalışan santraller günlük 5 milyar fut küp gaza ihtiyaç duyuyor. Bakan ayrıca Irak'ın, Katar, Kazakistan ve diğer üreticilerden doğalgaz ithalatını çeşitlendirmeye çalıştığını söyledi.

Etiketler : , , ,