İş Yatırım "En Çok Önerilen Hisseler" listesini değiştirdi

İş Yatırım "En Çok Önerilen Hisseler" listesini değiştirdi

İş Yatırım, 4 hisse senedini en çok önerdiği hisseler listesinden çıkarttığını açıkladı

A+A-

İş Yatırım, Model Portföy'ünde değişiklik yaptı. Aracı kurumun En Çok Önerilenler listesinden çıkarttığı 4 hisse senedi ile ilgili değerlendirmesi ve portföyün güncel hali şöyle:


AGHOL.IS:Anadolu Grubu Holding ’i 2023 yılında endekse kıyasla güçlü performansı sonrası En Çok Önerilenler listesinden çıkarıyoruz. Holding hisselerinin defansif portföyü ve tarihsel ortalamalarının oldukça üstünde olan %40’lık net aktif değer iskontosu sebebi ile halen oldukça ucuz olduğunu ve cazip bir yatırım teması sunduğunu düşünüyoruz.

SOKM:IS: SOKM model portfö yümüzü optimize etmemiz sebebiyle en çok önerilenler listesimizden çıkartıyoruz. Hisse listeye eklendiğinden bu yana endekse göreceli %x getiri sağlamıştır. Halen oldukça cazip çarpanlar ile işlem gören hisse için AL tavsiyemizi koruyoruz.

TURSG.IS:Şirket hakkındaki olumlu görüşlerimizi korummamzı ragmen Türkiye Sigorta’yı model portföyümüzden çıkartıyoruz. Türkiye Sigorta gerek karlılık gerekse büyüme açısından sektördeki en önemli fırsatlardan birini sunmaya devam ediyor. Orta ve uzun vadeli şirket için Al görüşümüzü yinelerken, model portföyümüzdeki yüksek betalı hisse sayısını artan oynaklık nedeniyle düşürme kararımızdan dolayı şirketi geçici olarak model portföyümüzden çıkartıyoruz.

TKNSA.IS: TKNSA’yı portföy optimizasyonu amacıyla model portföyümüzden çıkarıyoruz. Diğer yandan Şirket’in pazarın üzerinde büyüme sunmaya devam eden dönüşüm hikayesi , hızlı nakit dönüşüm döngüsü, varlık hafif iş modeli ve sağlıklı bilançosu ile güçlü nakit yaratma yeteneklerinin Teknosa için cazip bir yatırım teması oluşturduğuna inanmaya devam ediyoruz.

 

İlgili Haberler