Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq ralliye ara mı verecek

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq ralliye ara mı verecek

New York borsası endeks vadeli işlemleri, FED'in yumuşak bir politikaya geçiş ihtimaliyle tetiklenen rallinin ardından bugün düşüş yaşadı

A+A-

New York borsası endeks vadeli işlemleri Çarşamba günü, yatırımcıların Federal Rezerv'in güvercin bir politikaya dönme olasılığıyla tetiklenen ralliden bir nefes almasıyla düştü.

Dow e-minis 44 puan ya da %0,12, S&P 500 e-minis 8,25 puan ya da %0,17 ve Nasdaq 100 e-minis 47,75 puan ya da %0,28 düşüş gösterdi.

Fed'in 13 Aralık tarihli kararından bu yana üç ana endeks de %2'nin üzerinde yükselirken, Dow her geçen gün rekor seviyelere ulaştı. S&P 500 ise Ocak 2022'den bu yana en yüksek kapanış seviyelerine oldukça yaklaştı.

Ancak diğer taraftan, merkez bankası yetkilileri yatırımcı coşkusunu kontrol altında tutmaya çalışıyor. Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, enflasyonu yenme konusunda daha fazla ilerlemenin gelecek yıl faiz oranlarını düşürmek için herhangi bir merkez bankası kararında belirleyici faktör olacağını söyledi.

Yine de yatırımcılar Fed'in kredi koşullarını gelecek yıl Eylül ayına kadar 125 baz puanın üzerinde gevşetmesini beklerken, ilk 25 baz puanlık indirimin Mart ayı gibi erken bir tarihte gerçekleşme ihtimali %71,1.

Hisse bazında ise bugün FedEx, küresel teslimat firmasının tüm yıl gelir tahminini düşürmesi ve en büyük Express işletmesinin ABD Posta Servisi'nden gelen talebin düşmesiyle analistlerin hedeflerinin çok altında kalan çeyrek karını bildirmesinin ardından zilden önceki işlemlerde %9,9 değer kaybetti.

Sonuçlar, rakip United Parcel Service'in hisselerini de zayıf işlemlerde %2,8 oranında aşağı çekti.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq bileşenleri arasında Microsoft, Apple ve Amazon.com %0,4 ile %0,5 arasında değer kaybederken, Nvidia %0,9 geriledi.

Alphabet, Google'ın 30.000 kişilik reklam satış biriminin büyük bir bölümünü yeniden organize etmeyi planladığını belirten ve durum hakkında bilgi sahibi bir kişiye dayandırılan bir raporun ardından %0,4 değer kaybetti.

Etiketler : , , , ,
İlgili Haberler