İş Yatırım SAHOL için hedef fiyatını yükseltti, tavsiyesini açıkladı

İş Yatırım SAHOL için hedef fiyatını yükseltti, tavsiyesini açıkladı

İş Yatırım, SAHOL-Sabancı Holding için hedef fiyatını 92,29 TL'den 117 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu.

A+A-

İş Yatırım, SAHOL için hedef fiyatını yukarı yönlü revize ederek 92.29 TL'den 117 TL'ye yükseltirken, 'Al' tavsiyesini korudu. İş Yatırım'ın Sabancı Holding'e ilişkin raporu şöyle:

UMS-29 etkisi hariç

Sabancı Holding, geçen yılki 34,6 milyar TL'lik net kar rakamına kıyasla 2023 yılında 41,3 milyar TL net kar (tek seferlik kar/zarar hariç) kaydetti. Holding'in kârlılığına en büyük katkı yine Akbank’tan geldi. Banka dışı iştirakler arasında enerji segmenti net kâra en büyük katkıyı sağlarken, yapı malzemeleri segmentinin net kârı %195'lik bir büyüme ile 2022 yılına kıyasla güçlü bir şekilde toparlanma gösterdi. Konsolide satışlar, bankanın yanı sıra finansal hizmetler ve dijital segmentlerinin güçlü katkısıyla yıllık %84 artışla 432 milyar TL'ye ulaşırken, konsolide FAVÖK, yapı malzemeleri, dijital ve finansal hizmetler segmentlerinin etkisiyle yıllık %19 artışla 113,5 milyar TL'ye ulaştı. Enerjisa Üretim'in gelirleri %30 düşüşle 39 milyar TL'ye gerilerken, net karı (tek seferlik gelirler hariç) %85 artışla 12 milyar TL'ye yükseldi ve şirketin FAVÖK'ü %35 büyüme ile 11,6 milyar TL'ye ulaştı. Gelirdeki düşüşün ana nedeni doğal gaz santrallerindeki duruşlar ve spot elektrik fiyatlarındaki düşüş olurken, trading aktiviteleri ve vergi teşvikleri karlılığı destekledi.

Solo net nakit pozisyonunda artış: Holding'in solo net nakit pozisyonu yılın başındaki 3,1 milyar TL'ye kıyasla 4Ç23 sonu itibariyle 7 milyar TL'ye yükseldi. Sabancı Holding genel kurulunda 6.18 milyar TL (hisse başına 2,94TL) brüt temettü ödemesi teklifinde bulunacağını duyurdu. Temettü ödeme dağıtım tarihi 6 Mayıs olarak açıklandı. Açıklanan temettü tutarı %3.4 temettü verimine işaret ediyor.

UMS-29'un etkisi

Beklendiği gibi, en büyük darbe Banka tarafından alındı. Banka'nın varlıklarının çoğunluğunun parasal olması nedeniyle, enflasyon muhasebesinin Holding düzeyinde de olumsuz bir etki yaratması bekleniyordu. UMS-29 kapsamında Sabancı Holding'in net karı 39,4 milyar TL'den 15,4 milyar TL'ye geriledi. Banka'nın UMS-29 kapsamındaki net kar katkısı 13,6 milyar TL'den 1,6 milyar TL'ye gerilerken, banka dışı iştiraklerin net kar katkısı %46 oranında azalarak 13,8 milyar TL’ye düştü..

Enflasyon muhasebesinin net karı negatif etkilemesi beklendiğinde ötürü sonuçlara piyasa tepkisi beklemiyoruz.

Değerleme ve Görünüm

Holding hisseleri için revize 117TL/hisse hedef fiyatımızla AL tavsiyemizi koruyoruz. Holding'in mevcut NAD iskontosu, sırasıyla %45 ve %47 olan 1 yıllık ve 3 yıllık ortalamalarına kıyasla %42 seviyesinde. Holding hisselerinin bankacılık ve enerji sektörlerine iskontolu bir yatırım fırsatı sunduğunu düşünüyoruz.

İlgili Haberler