Vakıf Yatırım Sabancı Holding (SAHOL) için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Vakıf Yatırım Sabancı Holding (SAHOL) için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Vakıf Yatırım, SAHOL-Sabancı Holding için hedef fiyatını 87 TL'den 116 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu.

A+A-

Vakıf Yatırım, SAHOL için hedef fiyatını yukarı yönlü revize ederken, tavsiyesini de 'Al' olarak korumayı sürdürdü. Vakıf Yatırım'ın Sabancı Holding'e ilişkin raporu şöyle:

Güne alıcılı başlayan, 9.200 seviyesi üzerinde ise satışlarla karşılaşan endekste kapanış %1,27 düşüşle 9.041 seviyesinden gerçekleşti. Toplam işlem hacmi ise 105 mlr TL olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksinde %1,6 yükseliş görüldü, holding endeksi %1,1 değer kaybetti.

Küresel piyasalar tarafında ise ABD ve Avrupa borsalarında negatif kapanışlar görüldü. Dün yurt içi piyasalarda veri akışı oldukça sakindi. Avro Bölgesi’nde açıklanan imalat PMI verisi, mart ayında 46,1 seviyesinde gerçekleşirken, Almanya’da enflasyon Mart’ta aylık %0,6, yıllık %2,3 artarak beklentilerin altında gerçekleşti. ABD’de açıklanan fabrika siparişleri ise şubat ayında bir önceki aydaki düşüşün aksine %1,4 artarak iyileşmeye işaret etti. Bugün Avro Bölgesi’nde enflasyon ve işsizlik verileri izlenirken, ABD’de ADP İstahdam raporu ve ISM imalat dışı PMI verileri açıklanacak. Yurt içinde ise mart ayı enflasyon verilerini takip edeceğiz.

Avrupa ve ABD piyasalarının bugüne hafif satışlarla başlaması beklenirken, Borsa İstanbul tarafında yatay açılış bekliyoruz. Dün gözlenen satış baskısının devamı halinde 9.000 seviyesinin kırılarak endekste 8.850-8.750 aralığına doğru gevşeme görebiliriz. 9.200-9.400 aralığı ise endeksin yukarı yönlü denemelerinde direnç bölgesi olarak izlenecektir.

Holding tarafından açıklanan enflasyon muhasebesi uygulanmış konsolide finansallara göre şirket, 2023 yılını yıllık %61 düşüşle 15,4 mlr TL net kar ile tamamladı. 2023 yılında şirketin kombine gelirleri, enflasyon muhasebesi hariç bakıldığında, bankacılık iş kolunun önemli katkısıyla yıllık %57 artış kaydetti. Kombine FAVÖK yıllık %23, konsolide net kar ise yıllık %20 artış gösterdi. Enflasyon muhasebesi uygulanmış finansallarda ise gelirdeki büyüme yıllık %6 seviyesinde kalırken, FAVÖK %18 düşüş kaydetti. Segmentler bazında bakıldığında enflasyon muhasebesi uygulanmış finansallarda, FAVÖK marjlarında daralma ön plana çıktı. Holding solo net nakit pozisyonu ise 2023 yılı sonunda 7 mlr TL’e ulaştı. Holding, finansal sonuçlarla birlikte hisse başına brüt 2,943 TL nakit kar payının 2 Mayıs tarihinden itibaren dağıtılmasını, 29 Nisan tarihli genel kurul onayına sunacağını açıkladı.

Yorum:

Şirket hisseleri son bir ayda endeksi %10,5 yenerken, yılbaşından bu yana da endekste %17 pozitif ayrıştı. Bununla birlikte piyasa, enflasyon muhasebesi uygulanmış finansallarda net karlılık tarafında yaşanan gerilemeleri negatif fiyatlama eğiliminde. Dolayısıyla da açıklanan finansallara piyasa tepkisinin negatif olması beklenebilir. Net aktif değerine göre %38 iskontolu işlem gören Sabancı Holding için, iştiraklerindeki değerlemelerdeki güncellemelerimiz sonrasında hisse başı fiyat hedefimizi 116 TL (önceki: 87 TL) seviyesine yükseltiyoruz. Kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri” ve uzun vadeli “AL” önerilerimiz sürüyor.

İlgili Haberler