İstanbul'da kar ne zaman başlayacak

İstanbul'da kar ne zaman başlayacak

İstanbul hava durumu tahminine göre kar yağışı akşam saat 21.00 civarında başlayacak. Perşembe ve cuma günü kar İstanbul'da etkili olacak

A+A-

İstanbul hava durumu tahminine göre kar yağışı akşam saat 21.00 civarında başlayacak. Perşembe ve cuma günü kar İstanbul'da etkili olacak

İstanbul'da 3 gün boyunca etkili olması beklenen kar yağışı meteorolojinin saatlik hava durumu tahminine göre bu akşam başlıyor. AKOM İstanbul için yeni bir uyarı geçerken kar yağışının başlama saati meteoroloji saat 21.00 olarak gösterdi. 

Türkiye bugün Sibirya ve balkanlar üzerinden gelen kar yağışı ve soğuk havanın etkisine giriyor. Hava sıcaklıklarının 8 ila 10 derece birden azalacağı ve ocak ayı sonuna kadar da mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.  Meteorolojinin tahminlerine göre yeni kar dalgası İstanbul'da 10-20 santimlik bir birikim bırakacak. Kar yağışı özellikle perşembe ve cuma günleri etkili olacak. İlk olarak Çatalca ve çevresinde başlayacak olan kar yağışı gece tüm kente yayılmış olacak.

İSTANBUL İÇİN BU SAATLERE DİKKAT!

İstanbul için meteorolojinin yaptığı saatlik hava durumu tahminine göre kar yağışı saat 18.00 civarında yağmurla birlikte başlayacak. Sulu kar yağışı etkili yağışa yerini saat 21.00'dan itibaren bıracak. Hava sıcaklığı İstanbul'da 2 derecelere inecek. 

İstanbul için meteorolojinin yayınladığı 5 günlük hava durumu raporu asıl etkili kar yağışının 26 ocak perşembe ve 27 ocak cuma günü olacağını gösteriyor. Hava sıcaklığı haftasonunda eksilere inecek ve İstanbul buz tutacak. Kar yağışı İstanbul'da pazar günü bitecek. Ama en soğuk gün de o gün olacak.

AKOM KAR YAĞIŞI İÇİN UYARDI

AKOM'dan yapılan açıklama, "Kar yağışının yoğun olduğu günlerde toplu ulaşım araçlarını kullanın" uyarısı yapıldı. Balkanlar üzerinden gelen kar yağışına karşı AKOM alarm durumuna geçti. AKOM'da bugün saat 13.00'ten itibaren 7 bin personel ve bin 347 araçla hazır vaziyette bekleyecek.

Bu haber toplam 920 defa okunmuştur
İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.