İsviçreli iki dev banka birleşmeye sıcak bakmıyor

İsviçreli iki dev banka birleşmeye sıcak bakmıyor

Avrupa'da bankacılık sektörü açısından tedirginlik yaratan Credit Suisse krizinde İsviçre Merkez Bankası'nın verdiği destek krizin büyümesinin önüne geçerken, bankanın İsviçreli bir diğer banka UBS ile birleşmesi de gündeme geldi.

A+A-

İsviçreli bankalar UBS Group AG ve Credit Suisse Group AG, Bloomberg'in konu hakkında bilgi sahibi kaynaklardan edindiği bilgiye göre, hükümet baskısıyla birleşme planına sıcak bakmıyorlar.

UBS’in mevcut varlık yönetimi odaklı stratejisine odaklanmaya devam etmek istediğini ve Credit Suisse kaynaklı riskleri üstlenme konusunda çekimser olduğunu belirten kaynaklar, bankanın, İsviçre Merkez Bankası’ndan (SNB) 54 milyar dolar fonlama sağlaması sonrası Credit Suisse’te neler yaşandığını gözlemlemek istediğini ifade ettiler.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar, hem UBS hem de Credit Suisse’in birleşmeyi son çare olarak gördüğünü söylediler. 

JPMorgan Chase & Co.’nun Kian Abouhossein liderliğindeki analistleri, Credit Suisse’in problemlerinin, UBS veya başka bir banka tarafından satın alınmasıyla çözüleceği değerlendirmesini yaptı.

Keefe, Bruyette & Woods analistleri ise SNB desteğinin zaman kazandırdığını ancak bankanın birimlerinin bölünerek satılmasının belki de en iyi çözüm olacağı yorumunu yaptılar.

Bloomberg'e konuşan iki kaynak da Credit Suisse’in sadece varlık yönetimi birimini UBS veya başka bir bankaya satıp yatırım bankacılığı birimi için ayrı bir satış yapabileceğini, hatta bu birimi kapatabileceğini belirttiler.

İlgili Haberler