İTÜ Vakfı Doğa Koleji'nden vazgeçti iddiası

İTÜ Vakfı Doğa Koleji'nden vazgeçti iddiası

Doğa Koleji ile ilgili yeni iddiaya göre Aralık ayı sonunda okulu satın alma kararı veren İTÜ bu kararından vazgeçti

A+A-

Öğretmenlerin maaş alamadıkları için eylem yapmalarıyla Kasım ayından bu yana gündemde olan Doğa Koleji ile ilgili yeni iddiaya göre Aralık ayı sonunda okulu satın alma kararı veren İTÜ bu kararından vazgeçti

Borçları ve ödenmeyen öğretmen maaşları ile gündeme gelen ve Aralık ayında İTÜ Vakfı tarafından satın alındığı açıklanan Doğa Koleji ile ilgili yeni gelişmeler var. 

Satış haberine rağmen maaşlarını alamayan öğretmenler ve veliler geçtiğimiz günlerde Ataşehir'deki okul binası önünde eylem yapmıştı. 

Sözcü yazarı Serpil Yılmaz, bugünkü yazısında yeni bir iddia ortaya attı. Yılmaz'a göre İstanbul Teknik Üniversitesi Doğa Koleji'ni satın almaktan vazgeçti. Serpil'in yazısında, "Yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda bu sorunu çözmek için 400 milyon dolar gerektiği ve bu kredinin geri dönmesinin olanaksızlığı dolayısıyla İTÜ'nün teklifi reddettiği ileri sürülüyor" ifadesi yer aldı. 

Yılmaz, 'İTÜ, Doğa Koleji'ni almaktan vazgeçti' başlığıyla yayımlanan yazısında öğretmenlerin iş bırakma eylemi yaptığı Doğa Koleji'ne değindi.

"İTÜ bünyesinde çözülmeye çalışılan Doğa Koleji sorunu arap saçına döndü" diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda bu sorunu çözmek için 400 milyon dolar gerektiği ve bu kredinin geri dönmesinin olanaksızlığı dolayısıyla İTÜ'nün teklifi reddettiği ileri sürülüyor. Doğa Koleji'ni satın almak üzere kurulan İTÜ Vakfı'nın bu sorunu çözmek için yeterli olmadığı görüşü ağır bastı."

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.