Japonya, 2022 mali yılı büyüme tahminini yükseltti

Japonya, 2022 mali yılı büyüme tahminini yükseltti

Japonya Kabine Ofisi yetkilileri Nisan ayında başlayacak bir sonraki mali yıl için büyüme tahminlerini yükseltildiğini açıkladı.

A+A-

Kabine Ofisi yetkilileri, Japonya'nın, Omicron varyantından ve arz kısıtlamalarından kaynaklanan risk ortamında bile gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) rekor kırmasını beklediğini söyleyerek, Nisan ayında başlayacak bir sonraki mali yıl için büyüme tahminlerini yükselttiğini açıkladı.

Rreel GSYİH büyüme projeksiyonu, Temmuz ayında yapılan bir yıl ortası incelemesinde yapılan %2.2'lik tahmininin ardından bu hafta parlamento tarafından onaylanan rekor bir ekstra teşvik bütçesinin de yardımıyla.
2022 mali yılı için %3.2'ye yükseltildi.

Bu, küresel mali krizin ardından ekonominin %3,3 büyüdüğü 2010 mali yılından sonraki en hızlı büyüme olacak. Yetkililer, teşvik harcamalarının GSYİH'yı bu mali yılda %1,5 ve gelecek mali yılda %3,6 oranında artırmasının beklendiğini söyledi.

Ancak hükümet, uzun süreli COVID-19 pandemisi ve çip üretimindeki arz kısıtlamaları toparlanmayı etkilediğinden dolayı, Japonya'nın reel GSYİH tahminlerini Mart ayında sona eren cari mali yılda daha önce %3,7'den %2,6'ya düşürdü.